O tom, že by slávna kapela mala tento rok ponúknuť fanúšikom novú platňu sa šírili neoficiálne informácie už niekoľko mesiacov. Špekulácie pred mesiacom priživili samotní Linkin Park, keď v deň tlačovky, na ktorej oznámili spoločné turné s 30 Seconds To Mars, zverejnili prostredníctvom služby Shazam novú skladbu.

Singel Guilty All The Same, v ktorom hosťuje raper Rakim, doprevádzala informácia priamo z tábora kapela, že tvrdá novinka so surovým rockovým zvukom najlepšie zodpovedá tomu, čo bude na pripravovanej platni. Teraz je známy už aj termín vydania, názov a titulná strana obalu albumu.

Zaujímavosťou je, že Linkin Park vôbec po prvýkrát zverejnili názov albumu ešte pred jeho vydaním. Bude volať The Hunting Party a do predaja sa dostane 17. júna. "S prácou na tomto albume sme strávili v štúdiu šesť mesiacov, ďalších šesť potom mimo štúdia," uviedol v rozhovore pre magazín Vice člen skupiny Mike Shinoda.


Linkin Park vznikli v roku 1996 v Kalifornii. Na konte majú albumy Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010) a zatiaľ posledný Living Things (2012). Skupina vydala aj množstvo EP nahrávok, kompilácií, živých albumov či dva výbery remixov. Medzi najväčšie hity držiteľov dvoch prestížnych cien Grammy patria skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb či What I've Done.

Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív)
Foto: Facebook.com/linkinPark

Súvisiaci interpreti: Linkin Park