Americký spevák a raper Frank Ocean predstavil novú pieseň Biking, ktorú s ním nahrali Jay Z a Tyler, the Creator. Dvadsaťdeväťročný rodák z kalifornského Long Beach tak urobil v piatok počas vysielania jeho rozhlasovej relácie blonded Radio, ktorú uvádza na internetovom rádiu Beats 1.

Minulý mesiac rovnako predstavil v spomínanej relácii skladbu Chanel. Novinku Biking už zverejnil aj na Soundcloude zoskupenia Odd Future Wolf Gang Kill Them All (OFWGKTA).



Frank Ocean, vlastným menom Christopher Edwin Breaux, je členom hip-hopového kolektívu Odd Future Wolf Gang Kill Them All, s ktorým vydal v roku 2012 debutový album The OF Tape Vol. 2. Jeho prvou sólovkou bol mixtape Nostalgia, Ultra (2011). O rok neskôr vydal štúdiovku Channel Orange, ktorá sa aj v americkom rebríčku dostala na druhé miesto. Nahrávka je podľa kritikov z magazínu Billboard najlepším albumom roka 2012 a získala tiež Grammy v kategórii Najlepší súčasný urban album.

Ďalšiu Grammy si Ocean vyslúžil vďaka hosťovaniu v skladbe No Church In The Wild dvojice Kanye West a Jay Z. Vlani uviedol na trh druhú štúdiovku Blond a tiež videoalbum Endless.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Frank Ocean