Ani nie týždeň po oslave svojich 18. narodenín a premiére duetu s Majkom Spiritom dostala speváčka Celeste Buckingham pozvanie do New Yorku od Donalda Trumpa, ktorý sa rozhodol podporiť jej talent. Na rozvoj medzinárodnej kariéry jej venoval 25-tisíc dolárov a verejne vyzval ďalších donátorov, aby Celeste podporili.

Celeste Buckingham v týchto dňoch odštartovala prvé plánované pracovné aktivity v USA návštevou New Yorku, kam bola pozvaná svetoznámym miliardárom a filantropom Donaldom Trumpom a jeho novou nadáciou FundAnything.com. Jej cieľom je finančne podporovať výnimočné projekty i jednotlicov pôsobiacich v rôznych oblastiach a do kampaní zapájať donátorov z celého sveta. Trump išiel pre ostatných príkladom, keď sa prostredníctvom svojej nadácie rozhodol osobne podporiť medzinárodnú spevácku kariéru Celeste Buckingham sumou 25-tisíc dolárov.

Vyzval tak ďalších donátorov, aby hviezdu slovenskej a českej scény s ambíciami preraziť v zámorí taktiež podporili – cieľová suma, ktorú si talentovaná speváčka vytýčila na tvorbu nových skladieb a minimálne dvoch videoklipov, je 100-tisíc dolárov. Projekt Celeste Buckingham je jedným z troch, ktoré Trump osobne finančne podporil, aby ich zviditeľnil medzi mnohými ďalšími. Zároveň sa speváčka stala jednou z tvárí, vďaka ktorým miliardár svetu predstavil svoj nový crowdfundingový projekt na štýl internetových služieb Kickstarter, Indiegogo, či Crowdfunder.

Pozrite si, akou prezentáciou na FundAnything.com Celeste upútala

Štvrtinu svojej cieľovej sumy šťastná Celeste osobne prevzala osobne z rúk Donalda Trumpa 8. mája v sídle jeho spoločnosti, Trump Towers na Fifth Avenue v New Yorku. "Bol to neskutočný zážitok. Život sa mi zmenil zo dňa na deň. Myslím, že odteraz sa bude diať množstvo nových vecí. Teším sa nielen za seba, ale za celý náš tím. Je to dôkaz toho, že keď človek tvrdo pracuje, dokáže naozaj veľa," neskrýva svoju radosť mladá hudobníčka, ktorá bola o mimoriadnom úspechu včera rozprávať v relácii Good Day New York americkej televíznej stanice FOX5 News.

Celeste Buckingham si z New Yorku odniesla balík Zdroj: Pavol MartinkaViac fotiek zo stretnutia Celeste s jedným z najvplyvnejších mužov planéty

Tento rok vydá prvý singel v USA, na Slovensko však nezabúda

"Môžem potvrdiť, že Celeste bola zo strany Donalda Trumpa a jeho tímu vyjadrená veľmi silná osobná podpora i pre jej nadchádzajuce aktivity - či už umelecké, alebo týkajúce sa medializácie jej plánovaných aktivít v USA," potvrdil nevídaný úspech Celestin manažér Lumír Mati. "V týchto dňoch sa taktiež do finálnej časti dostávajú rokovania o exkluzívnej celosvetovej zmluve s americkým manažmentom, ktorý Celeste garantuje umeleckú spoluprácu s poprednými medzinárodne uznávanými hudobnými producentmi. Podrobnosti zverejníme v najbližšom čase," dodal. Študentka prestížnej hudobnej školy Belmont University v Nashville plánuje v horizonte niekoľkých mesiacov predstaviť v Spojených štátoch svoj prvý medzinárodný singel. S podporou Donalda Trumpa ju nepochybne čakajú veľké veci.

V rámci svojej pracovnej cesty do New Yorku Celeste prijala tiež pozvanie organizátorov každoročného prestížneho eventu Slovak Fashion Night. Svojou účasťou tak v noci na dnes podporila prezentáciu mladých slovenských návrhárov v jednom zo svetových hlavných miest módy. Za účasti generálnej konzulky SR v New Yorku Jany Trnovcovej, zástupcov konzulárnych úradov a mnohých významných hostí na módnom móle predstavila svoje modely víťazka Bratislavských módnych dní 2012 Slavomíra Vlasová, návrhárky Mária Štraneková, Silvia Kissová a tiež ich kolegyne zo susedných Čiech aj Rakúska. 

Napriek pracovným povinnostiam v New Yorku i tým školským v Nashville, však Celeste nezabúda na svojich fanúšikov na Slovensku a v Čechách. Už koncom mája priletí do Európy, aby sa narodeninovým dvojkoncertom s Majkom Spiritom - 31. mája v bratislavskej Refinery Gallery a 13. júna v pražskej Retro Music Hall - poďakovala svojim priaznivcom za podporu a zároveň odpremiérovala nový videoklip k duetu s Majkom I Was Wrong, ktorý za necelý týždeň od piatkovej premiéry nazbieral na Youtube vyše 600-tisíc pozretí. Špeciálnym hosťom oboch koncertov bude Celestina mladšia sestra Carmel, ktorá taktiež rozbieha sľubnú spevácku kariéru. 

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová z agentúry Slavica. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Pavol Martinka

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham