Slovenský beatový maximalista Jimmy Pé vydal koncom roka 2020 EP nahrávku Gargantua. Z kolekcie šiestich energických trackov, ktoré sú oproti jeho ostatnej tvorbe rýchlejšie, dynamickejšie a inšpirované Jersey zvukom, sa teraz rozhodol s novým vizuálom pripomenúť singel Bumpy. Komiksovo ladený videoklip sa nakrúcal na netradičnom mieste - v Oktagon Gyme.

Jimmy Pé patrí medzi najuznávanejších slovenských producentov súčasnej klubovej elektroniky - jeho hutné tracky si našli cestu do setov takých velikánov elektronickej klubovej hudby ako sú Flying Lotus, Daedelus alebo Baauer. Minulý rok vydal dve EP Street Circus a Gargantua a práve k druhej menovanej, ktorá vyšla na labeli Addict Sound, sa po niekoľkých mesiacoch vracia prostredníctvom videoklipu.

Vznikol k skladbe Bumpy s moombahtonovsky masívnym zvukom a vokálmi hosťujúceho MC Jimmyho Dangera, ktorý sa nedávno objavil aj v novinke dua Malalata. Réžie farebného klipu s hravou animovanou typografou a odľahčenou cartoon estetikou sa ujal Jimmyho dlhoročný spolupracovník Branislav Vincze, ktorý sa podieľal na väčšine jeho doterajších promo videí, fotkách aj coverov.

"Jimmy tentoraz prišiel s prianím, že by chcel vtipný a farbami hrajúci klip so športovým nádychom. Viem, že je veľkým fanúšikom Oktagonu, a tak sme ako lokáciu pre natáčanie vybrali práve Oktagon Gym," opisuje režisér okolnosti výberu nezvyklej lokácie.


Text: Hudba.sk (zdroj: Jimmy Pé)
Foto: Branislav Vincze