Skupina Travis odhalila tretí singel z pripravovaného desiateho štúdiového albumu LA Times. Prvá nahrávka kvarteta z Glasgow po štyroch rokoch vyjde 12. júla. Spolu so singlom a ohlásila formácia aj turné Raze The Bar Tour. Popri tom stihnú odohrať aj spoločné turné s kapelou The Killers, na ktorom sa Travis ocitnú v pozícii predkapely.

V reflexívnej piesni Bus použil frontman Fran Healy autobus ako metaforu čakania na moment, kedy ho navštívi múza. "Myslel som, že sme to len my. Čakám na tento autobus. Čakám na závan vetra, ktorý nás odfúkne. Preč do lepších dní, preč do lepších dní," spieva Healy v novinke. "Bol som na dovolenke, pozeral som z okna a pozoroval všetky lode, ktoré sa hompáľali na mori. Snažil som sa napísať pesničku, no nič neprichádzalo. Pripomenulo mi to všetky tie roky, ktoré som strávil čakaním na autobusy. Nikdy si nemyslíte, že to príde, ale ak budete čakať dostatočne dlho, zvyčajne sa to objaví."

"Pri pohľade na more na všetky malé plachetnice som si predstavoval, že všetky kapely a umelci v nich sedia a čakajú na ten šialený poryv vetra, ktorý ich privedie k sláve a bohatstvu. V roku 1999 sme chytili jeden obrovský, takže môžem potvrdiť jeho náhodný charakter. Uprostred všetkých týchto myšlienok prišla skvelá melódia a pieseň bola napísaná o niekoľko minút neskôr," dodal.

Skladbu zdieľala formácia spolu s videoklipom, ktorý vznikol v Škótsku. Režíroval ho Fran a na malý moment sa v ňom objavil priateľ skupiny Adam Buxton, ktorý videl večne čakajúcu skupinu. "Je mi cťou, že sa v novom videu kapely, ktorú milujem, objavila aspoň časť mojej tváre. Mojím snom je, objaviť sa jedného dňa úplne celý, ale niekde začať musíte," žartoval Buxton.

Vydanie LA Times prichádza 25 rokov po zlomovom albume The Man Who, ktorý dostal kapelu do komerčnej sféry. "25 rokov je tak abstraktné, však? Ale pamätám si to, akoby to bolo včera," spomína Healy. V čase The Man Who mal frontman Fran Healy 22 rokov. Teraz, s odstupom 25 rokov, o pripravovanej nahrávke LA Times hovorí, ako o najosobnejšom albume skupiny práve od čias The Man Who.

LA Times napísal Fran Healy vo svojom štúdiu v Los Angeles. V meste, v ktorom žije ostatných 10 rokov. V desiatich pesničkách sa snaží pochopiť cestu, ktorú ako kapela, ale aj jednotlivci prešli až do dnešného dňa. Album bude dostupný digitálne, na CD aj vinyle. K dispozícii bude aj ako limitovaný deluxe box 2CD.

Text: Hudba.sk (Billboard.com)