Bystrík a Robo Papp ponúkajú svojim priaznivcom nový letný singel. Chytľavý song Na cestách, ktorý je v poradí tretím spoločným singlom oboch interpretov, uzrel svetlo sveta spolu s originálnym a vtipným videoklipom s retro feelingom, v ktorom si hlavné úlohy zahrali aj herečky Zuzana Haasová a Barbora Švidraňová.

Dvojica hudobníkov má za sebou už takmer sedemročnú spoločnú muzikantskú dráhu, počas ktorej trávia mnoho času cestovaním po spoločných koncertoch. Práve toto obdobie ich inšpirovalo k napísaniu aktuálneho letného songu Na cestách, ktorých odzrdadľuje ich spoločnú cestu hudobným životom. K skladbe vznikol aj vcelku vtipný videoklip, ktorý odzrkadľuje rôzne obdobia a poukazuje na to, čo všetko Bystrík s Robom Pappom spolu zažívajú, a že ich to aj po toľkých rokoch stále baví.

"S Bystríkom sme na cestách od roku 2008 a mne to príde ako minimálne 20 rokov. Keď sme písali pesničku Na cestách,"  hlave sa mi vybavilo naše sedemročné nonstop turné po Slovensku. Chcel som, aby aj ľudia zažili trochu tej našej spoločnej srandy. To, čo sme ukázali v klipe, je len zlomok toho, ako sa bavíme na spoločných koncertných výjazdoch“, povedal Robo Papp.


48-hodinový natáčací maratón plný smiechu

Vo videoklipe si so spevákmi zahrali aj herečky Zuzana Haasová a Barbora Švidraňová. Štvorica hlavných protagonistov si počas nakrúcania pomyselne prešla viacerými obdobiami, ktoré sú v klipe stvárenené predovšetkým prostredníctvom outfitov zostavených z módnych vychytávok daných období. Bystrík s Robom Pappom tak v klipe vystriedali na svojich hlavách viacero vtipných parochní a účesov, ktoré spolu s vizážou oboch herečiek dodali klipu tú správnu retro atmosféru. Na konci klipu nechýbajú ani nepoužité zábavné ukážky z natáčania. O kameru a strih sa postaral Ján DOUBLEJ Jančok, s ktorým chalani nadviazali spoluprácu pri projekte Veselé zúbky. O originálne stajlingy všetkých období sa postarala vynikajúca stajlistka Barbora Yurkovic.

Klip sa natáčal dva dni v Červeníku, Trnave a okolí. "Natáčanie videoklipu bol jeden 48-hodinový nonstop maratón, počas ktorého sme vkuse ležali od smiechu. Bolo to síce veľmi vyčerpávajúce natáčanie, nakoľko sme mali veľa lokalít a stajlingov, ale verím, že ten vtip a pohodu, ktoré sme zažívali počas natáčania sme dokázali preniesť aj do videoklipu. Pesnička aj klip je jedna veľká recesia, tak verím, že sa bude ľuďom páčiť a zabavia sa aspoň tak dobre, ako sme sa pri jeho natáčaní bavili my“, dodáva Bystrík.

Tak ako pri predchádzajúcich singloch ide o skladbu z dielne oboch spevákov. Hudbu zložili obaja spoločne a o text sa postaral už po tretíkrát Bystrík. Singel sa aj tento raz nahrával v prešovskom štúdiu Sedem a producentsky sa na ňom podpísal Vlado "Randy" Gnepa.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Iveta Haulíková. Text správy bol doplnený redakciou.


Súvisiaci interpreti: Bystrík & Robo Papp