Americká heavymetalová kapela Manowar, ktorá má povesť najhlasnejšej kapely na svete, predstaví svoj dvanásty štúdiový album The Lord of Steel (2012) v troch českých mestách. V pardubickej ČEZ Aréne vystúpi 23. októbra, o deň neskôr sa presunie do pražskej Incheba Arény a 26. októbra sa pri jej hudbe bude otriasať hala Euronics v Zlíne.

Manowar vznikli v roku 1980 a okrem mohutného zvuku sú pre nich charakteristické texty s fantasy a mytologickými témami a obrovská oddanosť metalu. Ako v minulosti povedal pre MTV basgitarista Joey DeMaio, na svete podľa neho chýba "veľký, epický metal plný valcujúcich gitár, zborov a orchestrov" a je veľmi rád, že práve oni sa takejto hudbe stále venujú. Tiež sa vyjadril, že v metal verí viac ako ktokoľvek iný a je pripravený "preň zomrieť".

V roku 1984 sa kapela dostala do Guinnessovej knihy rekordov za najhlasnejšie vystúpenie, čo ešte odvtedy niekoľkokrát prekonali. Na konte majú aj ďalší rekord za najdlhší heavymetalový koncert, keďže v Bulharsku v roku 2008 hrali päť hodín a jednu minútu.

Manowar majú vernú fanúšikovskú základňu, pričom ich obdivovatelia sami seba volajú Army of Immortals. Na celom svete skupina predala vyše deväť miliónov nahrávok. Zostavu momentálne tvoria dvaja pôvodní členovia - basgitarista Joey DeMaio a spevák Eric Adams a tiež bubeník Donnie Hamzik a gitarista Karl Logan.

Vstupenky na októbrové české koncerty je možné zakúpiť prostredníctvom sietí Ticketportal, Ticketpro a Ticket-Art za 750 českých korún (v prepočte približne 30 eur).

Viac metalových noviniek si môžete prečítať v našej novej rubrike Týždeň v hard & heavy.

Manowar - Die For Metal

Informácie pochádzajú z webstránok www.idnes.cz a www.manowar.com.

Zdroj: SITA
Foto: Manowar.com

Súvisiaci interpreti: Manowar