Ikona z kapely Depeche Mode, anglický spevák Dave Gahan počas pauzy svojej domovskej kapely nezaháľa. Už 23. októbra uvedie na trh spoločný album s producentským duom Soulsavers. Novinka s názvom Angels & Ghosts vyjde na CD, vinyle a tiež v digitálnej forme. Fanúšikovia sa môžu tešiť na temný zvuk s prvkami gospelu či bluesu.

Trojica Dave Gahan & Soulsavers dnes zverejnila skladbu All of This and Nothing, ku ktorej ponúkla aj lyric video. Album bude obsahovať celkovo deväť piesní, ktoré nahrávali aj v štúdiách Sunset Sound v Los Angeles či Electric Lady v New Yorku. Na tvorbe skladieb pracoval 53-ročný Gahan s členom Soulsavers Richom Machinom.

Muzikanti, ktorí spolu v roku 2012 nahrali album The Light the Dead See, predstavia novú štúdiovku aj naživo, keď počas októbra a novembra vystúpia v Los Angeles, New Yorku, Londýne, Berlíne, Paríži a Miláne.


Tracklist albumu Angels & Ghosts: 

1. Shine 
2. You Owe Me 
3. Tempted 
4. All of This and Nothing 
5. One Thing 
6. Don’t Cry 
7. Lately 
8. The Last Time 
9. My Sun 

Soulsavers sa pohybujú na hudobnej scéne od roku 2000 a okrem Richa Machina v skupine pôsobí aj Ian Glover. Prvý album Tough Guys Don't Dance vydali v roku 2003. Nasledovali nahrávky It's Not How Far You Fall, It's the Way You Land (2007) a Broken (2009), na ktorých spieva napríklad Mark Lanegan. Ich zatiaľ posledným albumom je spomínaný počin s Gahanom The Light the Dead See. 

Zdroj: SITA (Depeche-mode.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Dave Gahan, Soulsavers