Štvorskladbové EP, ktoré pôvodne vyšlo exkluzívne pre Record Store Day je k dispozícii na všetkých hudobných platformách. Nahrávka Crooked Boy je len začiatkom novej hudby z dielne Ringa Starra. Aktuálne sa venuje príprave nového albumu, na ktorom prinesie svoj pohľad na country.

EP Crooked Boy vzniklo v spolupráci s gitaristom Nickom Valensim z kapely The Strokes a Lindou Perry, s ktorou už Ringo Starr v minulosti spolupracoval. "Milujem to, čo Linda urobila, a myslím si, že všetky piesne sú skvelé, ale jedna vec, o ktorú som ju požiadal bola, aby mi napísala rockovú skladbu. A tou je Gonna Need Someone a milujem ju! Nick Valensi v nej hrá na gitarách – a na celom EP – a je skvelý," opisuje vznik nahrávky bývalý bubeník Beatles.

Ku skladbe Gonna Need Someone dvojica zverejnila aj sprievodný videoklip, ktorý režíroval Johann Rashid. Okrem spolupráce s gitaristom Nickom Valensim pripravuje Ringo Starr aj sólový album. "Chcel som urobiť country EP, ale ako sa veci vyvíjajú, pravdepodobne to bude ako skutočné CD. Desať skladieb, veríte tomu?"

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)