Po takmer trojročnej odmlke sa spevák Miro Jaroš vracia na scénu s novou tvorbou a albumom, ktorým prekvapil aj svojich fanúšikov. Len pár týždňov po tom, čo vydal album pesničiek pre deti, sa rozhodol potešiť novým CD aj svoje dospelé publikum. Predstaví na ňom nečakané spolupráce s umelcami, ktorí ho inšpirujú.

Po troch rokoch v stoličke producenta a autora detských motivačných pesničiek sa Miro Jaroš vracia s prekvapivým albumom, o ktorom netušili ani jeho najbližší. "Všetko sa točilo okolo tvorby pre deti, popri ktorej pomaličky vznikal nový materiál pre môj piaty album. Za posledné roky som splupracoval s mnohými interpretmi ako autor, producent, a títo ľudia ma v mnohom inšpirovali. Myslím si, že je to v nových skladbách aj cítiť," prezradil spevák, ktorý sa tentoraz nespoliehal len na vlastný autorský materiál.

TIP: Miro Jaroš vydáva album Pesničky pre (ne)poslušné deti

Twiins po 10 rokoch po slovensky, s textom pomáhal Rakby

"Tento album je iný v mnohých smeroch. Urobil som ho v prvom rade pre seba, pre moju vlastnú radosť z hudby, z pocitov, ktoré mi dáva. Nemám ambície dobývať rádiá, túto métu som už dosiahol. Chcel som nahrať niečo iné, svieže a 'nejarošovské'. Preto som si k jeho vzniku pozval viacerých umelcov. Mám tam duet s Barbarou Haščákovou, vokály do viacerých skladieb mi nahrala Dominika Mirgová, ktorá je pre mňa top speváčka na Slovensku, jeden text mi napísal Rakby, ktorý absolútne zmietol zo stola môj pôvodný text ku skladbe Originál," spresnil Miro.

Práve ku skladbe Originál si pozval do spolupráce duo Twiins. "Pesnička je o tom, že každý sme jedinečný a presne také su aj Veronika s Danielou. Aj keď sú na prvý pohľad rovnaké, každá z nich je originál, takže mi to do seba celé zapadlo. Navyše sa teším, že práve so mnou baby nahrali svoju prvú slovenskú pesničku po desiatich rokoch spievania v angličtine," teší sa spevák a skladateľ.


Album #5 je piatym štúdiovým albumom Mira Jaroša, ktorý tento rok slávi 10. výročie na hudobnej scéne. "Myslím, že som to oslávil tak, ako som fungoval aj celých 10 rokov - prácou. Vydal som dva albumy a veľmi sa z nich teším," prezradil spevák, ktorý sám hovorí, že už veci neprežíva tak, ako kedysi.

"Som v kľude. Robím to, čo ma baví, živím sa hudbou, akú chcem robiť. Nikto mi nič nediktuje, som sám sebe pánom a robím si všetko po svojom. Mám šťastie, že si to môžem dovoliť," doplnil majiteľ vlastného vydavateľstva, ktoré v budúcom roku pripravuje ďalšie CD Dominiky Mirgovej a aj spoluprácu s ďalšími umelcami. "V januári sa chystám pracovať s jednou mladou speváčkou, v ktorej vidíme potenciál," prezradil.

Tracklist albumu #5 Mira Jaroša:

1. Rieka
2. Nepozerám (feat. Barbara Haščáková)
3. Biela zástava
4. Originál (feat. Twiins)
5. Ako kráľ (Hey!Hey!Hey!)
6. Chýbaš mi
7. Vypeckuj rádio (feat. Dominika Mirgová)
8. Navždy sám

bonusové skladby:
9. Veselá pesnička
10. Vločka #2

Album si môžete zakúpiť v internetovom obchode iPark.sk


Prečítajte si: Prvá Superstar po 10 rokoch: Kto sú skutoční víťazi a ako znie ich hudba?

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Michal Šefčík z Galgan Music. Článok bol upravený a doplnený redakciou.


Foto: Michal Petrík

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš