Skupina Peter Bič Project sa 28. novembra predstavila v rámci galavečera Noc nádejí so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu pod vedením dirigenta Adriána Kokoša. Výsledkom tejto výnimočnej spolupráce je nádherná a veľkolepá verzia obľúbeného hitu Stoj. Teraz ju skupina zverejnila v podobe lyric videa na svojom Youtube kanáli.

Skladby s orchestrom často vznikajú tak, že symfonické teleso svoju časť diela nahrá v niektorom z veľkých rozhlasových štúdií (v tomto prípade vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu), kým kapela a speváci nahrávajú v menšom štúdiu a následne to producenti celé zmixujú. Keď však majú pieseň predstaviť naživo, stretnú sa všetci na jednom pódiu. To sa počas prenosu Noc nádejí 2020 kvôli aktuálnym opatreniam udiať nemohlo, a tak diváci 28. novembra sledovali členov skupiny Peter Bič Project a Symfonický orchester Slovenského rozhlasu na dvoch obrazovkách. Spoločne tak aspoň touto formou prispeli k podpore tých, ktorí to v tejto neľahkej dobe potrebujú.

"Boli sme oslovení Nadáciou Kvapka Nádeje a RTVS, aby sme urobili novú verziu nášho singla Stoj spoločne so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Súhlasili sme, lebo išlo o dobrú vec a najmä v tomto období je to o to dôležitejšie. Orchester dodal našej skladbe ďalší rozmer a nakoniec sme sa rozhodli nahrávku zverejniť aj na našom Youtube kanáli, aby si to mohli vypočuť aj ďalší. Vianoce sú predo dvermi a toto je naše poďakovanie poslucháčom a fanúšikom za podporu v tomto roku," hovorí o spolupráci so symfonickým orchestrom Peter Bič. Aranžmán skladby pre SOSR pripravil Adrián Harvan.


Okrem lyric videa s kvalitným zvukom štúdiovej nahrávky, ktorú nájdete aj na streamingových službách, môžete na Youtube nájsť aj samotné vystúpenie odvysielané v rámci Noci nádejí 2020. Pár dní po prenose ho zverejnila Nadácia Kvapka Nádeje.

Súčasťou galavečera boli aj podobné prednahraté vystúpenia Mira Jaroša s novinkou Nenazrel som do seba, Mira Žbirku a SOSR s pesničkou Slovenská, Martina Chodúra s novou, ešte nevydanou skladbou Poslední ples, či operných speváckych hviezd Adriany Kučerovej a Filipa Tůmu s Dievčenským zborom Slovenského rozhlasu v piesni Modlitba za Slovensko.


Informácie o skladbe Stoj v novej symfonickej verzii:
  
Hudba: Peter Bič
Text: Vlado Krausz

Zostava:

Peter Bič - spev, elektrická gitara, akustická gitara, synth

Viktória Vargová - spev
František Jano - husle, basa
Rastislav Boroš - klavír, synth, rhodes
Eduard Kiss - bicie
Adrián Kokoš - dirigent
Adrián Harvan - aranžmán
+ členovia SOSR

Nahraté v štúdiu Klakson

Mix: Roman Šoltys
Mastering: Roman Šoltys
Producent: Peter Bič

2020, Universal Music / Rozhlas a televízia Slovenska

Tip redakcie: Peter Bič vás naučí hrať podmanivú novinku Stoj

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project