Ďalším hudobníkom, ktorý sa zapojil do nášho projektu Do leta to dáme!, je Peter Bič. Na rozdiel od Zuzany Smatanovej, kapely Zoči Voči a Petra Cmorika, ktorí siahli po svojich starších pesničkách, líder skupiny Peter Bič Project sa rozhodol naučiť vás zahrať si čerstvú novinku z albumu Labyrint.

Ide o pieseň Stoj, ku ktorej kapela len pred pár týždňami zverejnila videoklip. Intímny duet Petra BičaViktóriou Vargovou si už koncom minulého roka po vydaní albumu Labyrint našiel miesto v srdciach fanúšikov, takže bol jasným adeptom na ďalší, v poradí už siedmy singel z tejto mimoriadnej nahrávky.

O tom, že to bola správna voľba, svedčí viac než 270-tisíc prehratí videoklipu za necelý mesiac od jeho premiéry. Zároveň má pieseň veľký úspech v rádiách, momentálne je treťou nahrajnejšou domácou skladbou v slovenskom éteri, pričom v prvej desiatke má Peter Bič Project aktuálne aj predošlý singel Čoskoro.

Gitarista a skladateľ v pesničke Stoj prekvapil fanúšikov tým, že je ako spevák rovnocenným partnerom Viktórie, ktorá je obyčajne na koncertoch a v klipoch hlavnou tvárou kapely. Priaznivci skupiny Peter Bič Project môžu na oplátku prekvapiť hudobníkov, keď si skladbu zahrajú spolu s nimi na jesenných koncertoch. Aktuálne obdobie ponúka ideálny priestor na to, aby ste sa ju naučili, Peter vám k tomu nahral stručný návod.

Text piesne Stoj // Viac o pesničke a klipe


Vypočujte si celú pieseň s nedávno zverejneným videoklipom:


Singel Stoj mal pôvodne vyjsť ako predzvesť jarného turné, ktoré sa však vzhľadom na aktuálnu situáciu a opatrenia v boji proti koronavírusu posúva na nižšie uvedené jesenné termíny. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti.

Termíny Labyrint Tour 2020:
(koncerty nahrádzajú pôvodne ohlásené jarné turné)

9. 9. - Trnava, Kino Hviezda
10. 9. - Bratislava, Ateliér Babylon
1. 10. - Zvolen, DK Podborová
2. 10. - Trenčín, Piano Club
3. 10. - Martin, Barmuseum
7. 10. - Košice, Kasárne/Kulturpark Kunsthalle (zmena miesta nastala v júli 2020)

Vstupenky:  

Mohlo by vás zaujímať:

Peter Bič oddychuje doma s dcérou a tvorí nové pesničky (rozhovor SITA, marec 2020)

Peter Bič: Strácame súdnosť, niekto niečo povie a hneď tomu uverí množstvo ľudí (rozhovor Hudba.sk, november 2019)

PS: V najbližšej časti projektu Do leta to dáme! vás jednu zo svojich skladieb naučí gitarista Miro Maršík z kapely Instinct a v ďalších vydaniach sa môžete tešiť napríklad na Simu Martausovú či Juraja Hnilicu.

Autor: Roman Kubovics
Foto: screenshot

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project