Keď skupina Arakain začiatkom roka ohlásila pri príležitosti svojho 30. výročia turné s Luciou Bílou, mnohí fanúšikovia dúfali, že sa v rámci neho spoločne zastavia aj na Slovensku. Napokon sa tak nestalo - práve prebiehajúce turné nemá ani jednu slovenskú zastávku. O to viac teší aktuálna správa, podľa ktorej legendárna formácia s hviezdnou speváčkou vystúpi na letnom koncerte Guns N' Roses.

Očakávaný koncert sa uskutoční 13. júla na letisku v Piešťanoch. Organizátori už začiatkom marca ohlásili prvého predskokana - slovenskú hardrockovú skupinu Dorian Gray - a aj keď avizovali, že predkapiel bude viac, v tomto prípade sa im podaril naozaj výnimočný úlovok.

Skupina Arakain má momentálne za sebou viac ako polovicu špeciálneho turné, ktorým spolu s českými fanúšikmi oslavuje okrúhle výročie. Hosťom turné je najpopulárnejšia česká speváčka Lucie Bílá, ktorá v 19-tich rokoch ešte ako Hana Zaňáková (jej vlastné meno) v tejto kapele začínala svoju hudobnú kariéru. V polovici 80. rokov stála za mikrofónom po boku vtedajšieho frontmana Aleša Brichtu, dnes spieva s charizmatickým Janom Toužimským.

Bílá svoje pôsobenie medzi potetovanými chlapcami síce uzavrela v roku 1987, pravidelne sa však zúčastňovala ich výročných koncertov. Aj po 25 rokoch rolu rockerky a kožené oblečenie oprášila, tentoraz nielen jednorázovo. "Arakain pre mňa znamená prvú lásku, ku ktorej sa človek rád vracia, vďaka nemu som zistila, ako používať tvrdším spôsobom hlasivky a čo to znamená mať v sále živé publikum," povedala Bílá pred začiatkom ich spoločného českého turné.

Arakain má za tri dekády svojej existencie na konte 15 štúdiových albumov, ostatný s názvom Homo Sapiens..? vyšiel v marci minulého roku. Za päť predošlých nahrávok získala kapela zlaté platne.

Okrem českých hviezd vystúpia v Piešťanoch v rámci podujatia Topfest PLUS, bonusového dňa festivalu Topfest 2012, aj spomínaní Dorian Gray či skupina Siempre Lukáša Adamca. Hlavným ťahákom bude pochopiteľne šou skupiny Guns N' Roses, ktorá na Slovensko zavíta po prvý raz.

Vstupenky v piatich cenových kategóriách sú v predpredaji v sieti Ticketportal. Viac informácií o predpredaji nájdete TU.

Aktualizácia (11. 4. 2012, 14:20): Koncert Arakainu a Lucie Bílej si v lete budú môcť vychutnať aj návštevníci festivalu Rock pod kameňom 2012, ktorý sa uskutoční v dňoch 10. a 11. augusta v areáli biokúpaliska Sninské Rybníky pri Snine.

Lucie Bílá & Arakain - Zimní královna  (z DVD Arakain XXV Eden)

Lucie Bílá & Arakain - Cornuto / Dotyky (z DVD Arakain XXV Eden) 
 
Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu Topfest 2012.

Foto: Ondřej Pýcha

Súvisiaci interpreti: Arakain, Lucie Bílá