Dom kultúry Zrkadlový háj je multižánrových priestorom, v ktorého dramaturgii dostáva priestor široké spektrum zaujímavej hudby a umenia. V rámci rozširovania programovej štruktúry nechýba ani elektronická hudba pre náročnejších.

Už v piatok 12. apríla sa na jednom pódiu stretnú dvaja producenti, ktorí svojím eklektickým prístupom k tvorbe prekračujú hranice žánrov. Výsledkom je pulzujúca, podmanivá a oslobodzujúca produkcia, ktorá je zmes rôznych štýlov klubovej hudby ako breakbeat, leftfield techno, UK bass, ale aj experimentálneho popu a dekonštruovanej tanečnej hudby.

Samo Štefanec alebo Bulp predstaví energický dídžejský set, ktorý je živelnou kombináciou klubovej elektroniky s exotickejšími zvukmi rôznych kultúr. Bulp sa predstavil vo viacerých európskych krajinách, mimo iného na festivaloch Eurosonic v Holandsku, anglickom Liverpool Sound City, na Colours of Ostrava, na Pohode či v estónskom Tallinne. Ako predskokan zdieľal pódium s umelcami ako Jungle, Kiasmos alebo HVOB. Je držiteľom ocenenia Objav roka na Radio_Head Awards 2015 a Album roka – Elektronická hudba na Radio_Head Awards 2017.

Za slovnou hračkou Isama Zing sa skrýva Jonatán "Pjoni" Pastirčák, slovenský producent pendlujúci medzi Bratislavou a Prahou, dídžej a člen kolektívu Mäss a platformy Shape. Známy je aj ako spolupracovník Katarzie, štúdiový producent a skladateľ filmovej hudby (V síti, Čiary, Špina atď.), za ktorú získal viacero ocenení  vrátane Českého leva 2023.

Na hudobnej scéne sa pohybuje už od školských čias, sólovo tvorí a vystupuje od pätnástich rokov, kedy ho uchvátila kombinácia violončela, spevu a elektroniky. Neskôr ho nadchlo experimentovanie inšpirované zvukom labelu Warp a producentskou scénou devädesiatych rokov, aby napokon na svojej umeleckej ceste dorazil na križovatku medzi dekonštruovanou klubovou hudbou a experimentálnou popovou produkciou. Ako Isama Zing vydal v roku 2017 debutové eponymné EP, jeho debutový album Blurry AF vyšiel v novembri 2021. V súčasnosti spolupracuje aj so speváčkou Erikou Rein.

"Opäť prinášame to, čo ste vždy chceli v Zrkadláči mať. Piatok v Petržalke je nový piatok v Starom meste," hovorí dramaturgička Klubu Za zrkadlom Katja Thalerová.

Okrem "programovej revolúcie" vo svojej dramaturgii Klub Za zrkadlom spustil aj svoj nový instagramový účet, kde sa budú komunikovať vybrané podujatia zamerané na klubovú hudbu a mladšie publikum. Do konca sezóny klub prinesie ešte viacero zaujímavých akcií a najmä jesenný program bude naozaj veľkolepý.

Lineup piatkovej akcie:

  • 20:00 otvorenie klubu
  • 21:00 Bulp
  • 22:30 Isama Zing

Redakciu Hudba.sk informovala Katja Thalerová. Správu sme upravili.