Mal priniesť radostný pohľad na priateľstvo štyroch výnimočných hudobníkov. Vyšiel však mesiac po rozpade The Beatles a bol vnímaný so smútkom v srdci. Teraz bude ikonický dokument Let It Be znova dostupný pre verejnosť s debutom exkluzívne na Disney+ od 8. mája. Postaral sa o to režisér Peter Jackson, ktorý stojí za projektom Get Back.

"Tieto dva projekty sa navzájom podporujú a zlepšujú: Let It Be je vyvrcholením Get Back, zatiaľ čo Get Back poskytuje životne dôležitý chýbajúci kontext pre Let It Be," teší sa Peter Jackson.

"Let It Be bol pripravený na spustenie v októbri/novembri 1969, ale vyšiel až v apríli 1970. Mesiac pred vydaním sa The Beatles oficiálne rozišli. A tak ľudia pozerali Let It Be so smútkom v srdci a mysleli si: už nikdy neuvidím The Beatles spolu. Už nikdy nebudem mať tú radosť. To veľmi zatemnilo vnímanie filmu. Ale v skutočnosti, ako často vidíte umelcov tohto typu spolupracovať na tom, aby z toho, čo počujú v hlave, urobili piesne?" hovorí režisér Michael Lindsay-Hogg.

Pozrite si pôvodný trailer:

"A potom uvidíte ich vzrušenie, kamarátstvo a číru radosť z toho, že opäť spolu hrajú ako skupina a viete, že to bolo poslednýkrát, a my sa na to pozeráme s plným pochopením toho, kto boli a stále sú a je to trochu dojemné, bol som ohromený z toho, čo Peter dokázal urobiť s Get Back, s použitím všetkých záberov, ktoré som natočil pred 50 rokmi," hovorí Lindsay-Hogg.

A Jackson dodáva: "Som absolútne nadšený, že Michaelov film Let It Be bol obnovený a po desaťročiach nedostupnosti je konečne znovu vydaný. Vždy som si myslel, že Let It Be je potrebné na dokončenie príbehu Get Back. Teraz to všetko považujem za jeden epický príbeh, ktorý bol po piatich desaťročiach konečne dokončený."

Text: Hudba.sk (zdroj. Music-news.com)