Koncom mája budú priestory Ateliéru Babylon patriť súčasnej klasickej hudbe. Vďaka spoločnému dvojkoncertu sa slovenskému publiku predstavia hudobní skladatelia Greg Haines a Carlos Cipa.

Atmosféra skladieb Grega Hainesa je kritikmi napriek jeho mladému veku radená k tvorbe Philipa Glassa či Gavina Bryarsa. Klavirista a violončelista anglického pôvodu tvorí, okrem iného, hudbu pre britský Kráľovský balet a Holandský národný balet. Mimo sólovej dráhy je aj členom zoskupení The Alvaret Ensemble a The Group, v ktorých s ním hrajú Peter Broderick či členovia kapely Efterklang.


Carlos Cipa hrá na klavíri od svojich šiestich rokov, no od klaviristov a skladateľov klasického formátu sa líši prekvapivou šírkou hudobného záberu. Do jeho tvorby prenikajú najmä vplyvy modernej elektronickej hudby, no ešte väčší šok spôsobuje tradičnému obecenstvu jeho minulosť bubeníka vo viacerých punkových a hardcoreových kapelách, ku ktorej sa hrdo hlási. Cipa komponuje aj hudbu k filmom, vystupuje so súbormi This Will Destroy You a Library Tapes. Za svoje najväčšie vzory označuje Erica Satieho a Claude Debussyho. 


Zdroj: Orepole.sk
Foto: Facebook.com/greghainessounds