Na dvanástom ročníku festivalu Hip Hop Kemp, ktorý sa uskutoční v dňoch 22. až 24. augusta vo Festivalparku v Hradci Králové, sa predstavia aj americká skupina Souls Of Mischief, anglický rapper Rodney P, slovenská formácia H16 a česko-slovenské duo BoyBand. Na svojej oficiálnej webstránke to oznámili organizátori festivalu.

Skupina Souls Of Mischief vznikla v roku 1991 v kalifornskom Oaklande a tvorí ju štvorica rapperov v zložení A-Plus, Phesto, Opio a Tajai, pričom všetci sú taktiež súčasťou kolektívu Hieroglyphics. Souls Of Mischief debutovali v roku 1993 albumom 93 'til Infinity, po ktorom nasledovali nahrávky No Man's Land (1995), Focus (1999), Trilogy: Conflict, Climax, Resolution (2000) a Montezuma's Revenge (2009). Podieľali sa tiež na oboch štúdiovkách Hieroglyphics - 3rd Eye Vision (1998) a Full Circle (2003). 


Na Hip Hop Kempe sa tento rok v úlohe headlinera predstaví Kendrick Lamar, okrem neho a vyššie menovaných interpretov na festivale vystúpia napríklad aj El-P, Oddisee & Apollo Brown, Baauer, Stalley, Prago Union, Moja Reč, Ektor & DJ Wich, Organized Threat, Shystie alebo Shabazz Palaces. Vstupenky na podujatie stoja 1 200 českých korún (v prepočte 46,50 eura), pričom táto cena platí do konca mája.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/SoulsOfMischief