Po dlhšej pauze sa na scénu vracia nekorunovaný kráľ refrénov na slovenskej hip-hopovej scéne Elpe. Jeho hlas za posledných takmer desať rokov vniesol melodickosť a chytľavosť do množstva skladieb domácich aj českých raperov a producentov a na konte má aj vlastný sólový album z roku 2015 s názvom Kto to je?. Teraz prichádza s novinkou Príbeh, v ktorej mu zahosťoval Kali.

Obyčajne to pri hip-hopových interpretoch býva naopak, no tentokrát je v skladbe viac spevu ako rapu. Text rozpráva príbeh Elpeho hudobnej cesty a lásky k rodine, ktorá spája oboch interpretov. Hoci Elpe je na scéne už od prvej polovice minulej dekády, je to jeho vôbec prvá spolupráca s Kalim, ktorý patrí medzi najúspešnejších slovenských raperov posledných rokov. O mix a mastering sa postaral G-Bod a videoklip nakrútil Kaliho dvorný režisér Dušan Krajčovič.

"Navonok sa môžeme tváriť, že nám všetko vychádza. Okolie predsa vidí iba úspechy a to, ako sa smejeme. Avšak pravdou je, že nikto vtedy nevidí, čo všetko máme za sebou alebo čo ešte stále v daný moment prebieha na pozadí. Práve preto je aj tento klip poskladaný z backstageového prostredia, ktoré má stvárniť práve pohľad za oponu," hovorí Elpe.


Singel je po nedávno zverejnenej skladbe Málo neni málo ďalšou ukážkou jeho aktuálnej tvorby. Novinka vyjde aj na jeho pripravovanom EP, ktoré by chcel vydať na jeseň. Okrem novej tvorby Elpe dvoma štúdiovými videami pripomenul aj refrény, ktoré počas svojej kariéry naspieval pre svojich kolegov.


Refrény 1 a 2:


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová z Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Dušan Krajčovič