Srbský EXIT Festival láka na krásne prostredie stredovekej pevnosti a lineup s menami ako Black Eyed Peas, Carl Cox, Gucci Mane, Black Coffee, Tom Morello či Sara Landry. Veľkou atrakciou je každoročne legendárna Mts Dance Arena, v ktorej znie elektronická tanečná hudba celú noc až do svitania.

Multižánrový srbský festival EXIT sa tento rok uskutoční od 11. do 14. júla v srbskom Novom Sade, len 500 km z Bratislavy či Košíc. Kompletný lineup, informácie a vstupenky (do 15. júna za super ceny) sú na oficiálnom webe www.exitfest.org.

Najväčšia párty aréna v Európe

Mts Dance Arena je už roky uctievaná ako najväčší svätostánok elektronickej hudby – vizuálne prepracované pódium a ikonické parties až do východu slnka na Petrovaradínskou pevnosťou, to je niečo, čo by si žiadny fanúšik nemal nechať ujsť. Tohtoročný program arény sľubuje skvelú zábavu s menami ako Carl Cox, Bonobo, ARTBAT, Black Coffee, Maceo Plex, Sama' Abdulhadi, Klangkuenstler, Carlita, I Hate Models, Patrick Mason, Franky Wah, Barry Can't Swim, Argy b2b Vintage Culture vo svetovej premiére, Avantika, Human Rias či Lanna.

EXIT Festival však nie je len o hviezdnom elektronickom lineupe. Organizátori si každoročne dávajú záležať na kvalite programu na menších pódiách. Tie sú žánrovo rozdelené, a trafia sa do hudobného vkusu všetkých návštevníkov. Omrzela vás elektronika alebo pop? Skúste rockovú a metalovú Explosion stage, hip-hopovú Gang Beats stage, Reggae stage či Fusion stage, na ktorom nájdete najzaujímavejšiu žánrovú ponuku celého festivalu a mnoho mien, ktoré majú našliapnuté stať sa hudobnými hviezdami.

EXIT Festival 2024 Zdroj: PR

Pestrý festival na Dunaji v kulisách stredovekej pevnosti

Ak hľadáte výnimočné miesto, kde si môžete užiť koncerty a hudobné šou na svetovej úrovni, Petrovaradínska pevnosť a EXIT Festival, ktorý je niekoľkonásobným víťazom European Festival Awards, sú to pravé.

Jedinečnú atmosféru festivalu dodáva práve unikátne prostredie historickej pevnosti. Stavba, ktorú často nazývajú Gibraltarom na Dunaji, bola po svojom dokončení v roku 1780 považovaná za najsilnejšiu pevnosť Habsburskej monarchie. Jej primárnou úlohou bola obrana pred Osmanskou ríšou.

V súčasnosti je kultúrnym centrom druhého najväčšieho srbského mesta Nový Sad a začiatkom júla sa tu na viac ako štyridsiatich pódiách a programových scénach odohráva EXIT Festival, ktorý celkovo ponúkne počas štyroch dní takmer 250 vystúpení.

Hlavné mená EXIT Festivalu 2024:

  • streda 10. júla (nultý deň): Baby Lasagna, Iniko 
  • štvrtok 11. júla: Carl Cox, Gucci Mane, Oliver Tree, Rudim3ntal, The Casualties, Klangkuenstler
  • piatok 12. júla: Black Eyed Peas, ARTBAT, Alok, Argy b2b Vintage Culture, Azahriah, Kobosil
  • sobota 13. júla: John Newman, Kenya Grace, Maceo Plex, I Hate Models, Patrick Manson, The Exploited
  • nedeľa 14. júla: Tom Morello, Black Coffee, Steve Angello, Cavalera, Bonobo, Altin Gün

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)