Anglická speváčka Leona Lewis dnes vydáva album I Am. Novinka obsahuje desať skladieb, medzi ktorými sú single Fire Under My Feet, I Am a Thunder. Deluxe edícia ponúka o päť piesní viac.

Po niekoľkých albumoch a postupne klesajúcom záujme zo strany poslucháčov, čo sa prisudzovalo hlavne slabej podpore speváčky zo strany Simona Cowella, sa Leona Lewis rozhodla prekročiť svoj tieň, a zároveň aj prah vydavateľstva, ktorého bola súčasťou uplynulých osem rokov. Jej novým domovom je Island Records (Florence and the Machine, U2), pričom o distribúciu za "veľkou mlákou" sa postará Def Jam Records (Kanye West, Frank Ocean).

Prvým singlom bola povzbudzujúca hymna o speváčkinom prerode s názvom 
Fire Under My Feet. Medzi ďalšie skladby, ktoré sa už dostali fanúšikom do uší, patria aj titulka I Am či aktuálny singel ThunderNa novej štúdiovke 30-ročnej speváčky sa podieľal aj producent a skladateľ Toby Gad, s ktorým už spolupracovali Fergie, Beyoncé, Demi Lovato, Jessie J alebo Nicole Scherzinger.


Tracklist albumu I Am: 

1. Thunder 
2. Fire Under My Feet 
3. You Knew Me When 
4. I Am 
5. Ladders
6. The Essence of Me 
7. I Got You 
8. Power 
9. Another Love Song 
10. Thank You 

Bonusové skladby deluxe edície: 
11. Thick Skin 
12. The Best and the Worst 
13. I Am (Acoustic) 
14. Thunder (Acoustic) 
15. Fire Under My Feet (United Studio Sessions)

Leona Lewis pochádza z Londýna a preslávila sa v roku 2006, keď vyhrala tretiu sériu britskej speváckej súťaže The X Factor. Držiteľka troch nominácií na cenu Grammy vydala okrem spomínanej novinky aj ďalšie štyri albumy - Spirit (2007), Echo (2009), Glassheart (2012) a Christmas, with Love (2013). K jej najväčším hitom patria skladby A Moment Like This, Bleeding Love, Run, Better in Time či Happy


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - leonalewismusic.com, archív, mm)
Foto: Facebook.com/leonalewis

Súvisiaci interpreti: Leona Lewis