Môže byť nový videoklip kapely Marilyn Manson šokujúci? Po tom všetkom, čím 48-ročný frontman kapely šokoval v minulosti, už asi ani nie. Novinka tak okrem temnej atmosféry, nahoty, striekajúcej krvi a hrozivého zjavu speváka púta pozornosť najmä tým, že v nej hrá Johnny Depp. A ešte tým, že hudobne ide o skvelý singel.

K pesničke SAY10 Marilyn Manson už minulý rok v novembri zverejnili krátke video. Malo len niečo vyše minúty a okrem toho, že spevák trhal Bibliu, v ňom prišla o život postava nápadne podobná americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi. Vtedy sa o klipe písalo ako o ochutnávke nového albumu s názvom SAY10. V angličtine sa vyslovuje rovnako ako Satan, navyše aktuálny album je desiatym v diskografii kontroverznej kapely. Napokon sa však nahrávka, ktorá vyšla 6. októbra, volá Heaven Upside Down. V preklade Nebo hore nohami, čiže v podstate tiež "satanský" názov.

Johnny Depp a Marilyn Manson, videoklip SAY10 Zdroj: Youtube

Spomínaná ochutnávka videa z novembra 2016 zostala pochovaná v bažinách internetu, na oficiálnom Youtube profile skupiny ju už nenájdete. Nový klip je síce rovnako temný, no ide o úplne iný vizuál a Bibliu či Trumpa by ste v ňom hľadali márne. Namiesto toho je tu Johnny Depp v bielom obleku a s nabielo pomaľovanou tvárou, ktorý zrejme reprezentuje protipól černokňažníka Marilyna Mansona. Obom robí v čiernom priestore bez stien spoločnosť niekoľko nahých žien. A obaja majú zrejme niečo spoločné s orgazmom, ktorý prežíva hlavná hrdinka vo svojej posteli po otvorení tajomnej knihy.

Videoklip prináša všetko, na čo sú fanúšikovia kapely zvyknutí, rozhodne však nemá šancu nudiť. To isté, ale vo verzii aktualizovanej pre rok 2017, platí aj o samotnej skladbe. SAY10 patrí medzi najlepšie kúsky na novom albume. Na začiatku je plná napätia - zlovestný šepot speváka najskôr sprevádza iba elektronický beat, ktorému dominujú nízke sub-basové frekvencie v kontraste s industriálnymi zvukmi. Už po necelej minúte však prichádza výbušný prvý refrén, po ktorom sa v ďalšej slohe dostáva k slovu aj gitara. Následne sa s každým ďalším refrénom intenzita skladby stupňuje až do záverečného šialenstva, ktoré bude určite na koncertoch veľkým zážitkom - ak bude spevák vo forme a nebudú naňho padať rekvizity.


Album Heaven Upside Down obsahuje celkovo desať piesní, medzi ktorými sú aj single We Know Where You Fucking Live a Kill4Me. Ešte pred vydaním albumu skupina ohlásila turné, v rámci ktorého sa predstaví napríklad aj 19. novembra v Prahe a o deň neskôr vo Viedni.

Vypočujte si celý album Heaven Upside Down na Deezeri:



Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Nme.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Marilyn Manson