Dievčenská hudobná skupina Wandererove Segry svojimi doterajšími singlami dokazuje inakosť svojej tvorby. Svedčí o tom aj najnovšia skladba Večernice, ku ktorej kapela zverejnila aj video. Baladická novinka opisuje príbeh ženy odsúdenej za jej vieru v lásku.

"V texte sa spájajú prvky viacerých slovanských jazykov. Inšpiráciou mi bol folklór a mytológia," vysvetľuje autorka skladby Nikol Klotková. Vo videoklipe sa prelínajú zábery kapely a tanca. "Scénická choreografia je inšpirovaná textom piesne, ktorú som vytvorila spolu s herečkami košického konzervatória Jozefa Adamoviča Emily Drobňákovou a Kristínou Jackovou," vyjadrila sa speváčka kapely Natalie Klotková.

"Natáčanie videoklipu sme sa rozhodli vziať do vlastných rúk. Na spoluprácu sme opäť prizvali kameramanku Alex Lee Michalíkovú, ktorá sa s nami už v minulosti podieľala na projektoch," dodáva basgitaristka Anett Fabianová, študentka filmovej školy v Košiciach.


Live session vo videoklipe

Videoklip sa nakrúcal priamo počas nahrávania skladby, ktorej finálna podoba vznikla počas live session. "Snažili sme sa v nahrávke zachovať energiu koncertu, preto sme hudbu nahrali formou live session," rozpráva akordeonistka Mishelle Fabianová. Do svojho videoklipu si dievčatá vybrali priestory Evanjelickeho kolégia v Prešove, čo samotnej piesni pridalo na väčšej hĺbke.

Wandererove Segry sú alternatívna dievčenská kapela, pôvodne založená troma a dvoma sestrami z východného Slovenska. Ich koncerty dýchajú ženskou energiou, kreativitou, hudbou v spleti rôznych štýloch a textami prežitých príbehov. V súčasnej dobe pracujú na vydaní EP nahrávky Nebe na zemi, na ktorej sa budú nachádzať napríklad už vydané single Wanderer a Slunečnice. Kapelu môžete najbližšie vidieť naživo 30. novembra v Kulturparku v Košiciach spolu s českou ženskou kapelou Vesna.

Pozrite si ďalšie live session videá kapely Wandererove Segry:


Informácie a foto redakcii Hudba.sk PR manažérka kapely Emma Vand. Text správy sme upravili.