Prešovská speváčka, hudobníčka a skladateľka Katarína Knechtová mohla v posledných mesiacoch nahliadnuť do zákulisia koncertov dvoch svetových kapiel - The Cranberries a Garbage. S prvou menovanou si zahrala v Bratislave aj v Prahe, no väčší dojem ako Dolores O'Riordan na ňu spravila Shirley Manson z Garbage.

"Je to predovšetkým zaujímavá skúsenosť. Stretnúť sa s tými ľuďmi, vidieť ich pracovať a 'existovať' v zákulisí. Väčšinou to ale vyzerá úplne rovnako. Únava, stres a profesionálny výraz nahodený pred koncertom..." hovorí Katka Knechtová.

Ako predskokanka sa najskôr začiatkom októbra osobne stretla s Dolores O'Riordan z kapely The Cranberries, ktorej v Bratislave predskakovala so svojím sólovým setom. O pár týždňov neskôr so svojou kapelou The Cubes vystúpila na koncerte americkej skupiny Garbage s charizmatickou speváčkou Shirley Manson. "Shirley na mňa urobila väčší dojem. Na svoj vek vyzerá veľmi mladistvo. Koncert bol energický a ona veľmi sympatická. Naopak Dolores nám venovala iba profesionálny úsmev. Ale absolútne chápem, že turné trvá už dlho a tak sú všetci unavení," prezradila o hviezdach, ktoré donedávna poznala iba cez médiá.

S The Cranberries sa po úspešnom koncerte v Bratislave predstavila 30. novembra aj v Prahe. "Koncerty boli nastavené všade rovnako. Užili sme si Bratislavu aj Prahu. Veľmi nás to tešilo a bavilo. Akurát bratislavské publikum bolo energickejšie a v Prahe na zimnom štadióne mi bola strašná zima..." spomína Knechtová, ktorá sa po náročnom roku už teší na Vianoce v kruhu rodiny.

Reportáže s fotkami:

Najväčšie hity The Cranberries spievala zaplnená Incheba

Garbage v Bratislave: bezprostredná energia a nostalgia za 90. rokmi

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová