Návrat hudobného tria Andrej Šeban, Marcel Buntaj a Martin Gašpar na koncertné pódiá sa vydaril. Vrcholom turné bol vypredaný koncert v Stredisku kultúry Bratislava Nové Mesto (SK Vajnorská), ktoré bolo kedysi významným centrom hudobného diania. K oživeniu jeho niekdajšej slávy chce gitarista prispieť pravidelnými koncertami.

"Hralo sa nám skvele, plná sála vždy poteší. Bratislavské publikum je výborné. Medzi fanúšikmi bolo aj kvantum našich známych a priateľov, čiže sme mali až takmer rodinnú atmosféru," teší sa Andrej Šeban. Známe skladby z jeho starších albumov ale aj úplné novinky a netradičné adaptácie ľudových piesní fanúšikovia ocenili búrlivým potleskom. "Som naozaj rád, že publikum prijíma tento koncept, ktorý vychádza z našich hudobných koreňov a dobre na to reaguje. Bol to veľmi príjemný večer."

Gitarista a skladateľ vystúpil kultúrnom stánku SK Vajnorská po dlhých rokoch a atmosféra sa mu zapáčila natoľko, že tam chce vystupovať pravidelne. "Ten priestor je pre mňa spojený so slovom 'socík'. Zaspomínal som si teda aj na mladosť a na všetko, čo som v tom období zažil. Myslím si, že veľa ľudí prišlo aj s tým, že chceli po rokoch navštíviť toto miesto. Dnes je samozrejme vynovené a vyzerá celkom inak. Zdá sa, že by sme tam mohli na budúci rok pravidelne hrávať. Chcem však zmeniť jednu vec. Nebudeme vystupovať na pódiu, ako to bolo tentoraz, ale zídeme dole do sály, aby sme boli bližšie k publiku," prezrádza plány Andrej Šeban. 

Aj Andrej Šeban Trio by mohlo v koncertovaní pokračovať aj v roku 2016. "Túto zostavu - s Marcelom Buntajom a Martinom Gašparom - považujem za ideálnu. Bol by som preto rád, aby sme spolu na budúci rok hrávali čo najviac. Závisí to však od mojich spoluhráčov, ktorí sú veľmi vyťažení. Naozaj však dúfam, že si nájdeme čas a budeme sa intenzívne venovať tomuto zoskupeniu. A chceme ísť aj do štúdia. Dlho som nič nevydal, je načase nahrať album. Budúci rok by teda mohla byť bohatá hudobná úroda," dodáva hudobník.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Ďalšie podrobnosti o aktivitách Andreja Šebana nájdete na oficiálnej stránke www.andrejseban.com.

Foto: Jana Plevová

Súvisiaci interpreti: Andrej Šeban