Mix rocku, ľudoviek, elektroniky, jazzu, popu či etna. Relácia 3 pódiá opäť spojí zdanlivo nespojiteľné. Tentoraz navyše ukáže, že tragédiou skúšaný Prešov je doslova liahňou fantastických hudobných talentov. Z tohto mesta totiž pochádza Katka Koščová aj skupina Papyllon, ktorí sa v relácii predstavia. Sekundovať im bude legendárny Čechomor.

Aj túto sobotu uvidíte v relácii 3 pódiá skvelé vystúpenia zástupcov rôznych hudobných scén a žánrov. Katka Koščová zaspieva aj novinky z albumu Hranica dažďa, ktorý vyšiel v októbri. Slová titulnej piesne albumu už počas nakrúcania relácie spôsobovali divákom zimomriavky, no po minulotýždňovej tragédii v speváčkinom rodnom meste znejú ešte mrazivejšie a aktuálnejšie.


"Veľmi sa teším, že po dlhej dobe vznikla konečne hudobná relácia, ktorá sa skutočne venuje len hudbe bez všetkých zbytočných omáčok a kde sa dá dokonca naživo zahrať autorská muzika. Mám nesmiernu radosť aj z kombinácie, v ktorej sme sa ocitli my. Čechomor je kapela, na ktorej som rástla a ich hudbu mám ohromne rada, čiže to bola veľká česť, a zároveň sme si na záver všetci spolu zaspievali jednu ich pieseň. Takže sa mi vyplatilo roky si ich vyspevovať v aute. A Papyllon sú úžasní chalani, nesmierne talentovaní, veľmi sa z nich teším a neskutočne sa mi páči ich prejav, autenticita. Teším sa tiež, že sme mohli vystúpiť spolu s Martinom Geišbergom, s ktorým často hrávame," vraví Katka Koščová.

Ďalším účinkujúcim je indie-popová kapela Papyllon, ktorá v roku 2010 vyhrala súťaž mladých talentov Prešovský Liverpool. "Je to naša televízna premiéra, takže sme nevedeli, čo nás čaká, avšak celý štáb sa postaral o to, že sme sa cítili veľmi fajn. Naši fanúšikovia sa môžu tešiť na náš prvý singel vôbec Waves, ďalej na singel z debutového albumu Seventeen, baby so špeciálnym hosťom a na jednu z našich najnovších piesní s názvom What About Tonight. Tento diel by si mali diváci pozrieť, aby videli, aká rôznorodá hudba sa v Prešove tvorí, a rovnako, aby si vychutnali vystúpenie jednej z legendárnych českých kapiel," hovorí bubeník Papyllonu Lukáš Lacko.

Papyllon v relácii 3 pódiá Zdroj: Dominika KentošováPapyllon v relácii 3 pódiá

Čechomor sú už legendou. Hrajú a spievajú české a slovenské ľudovky v rockovom šate. Aj oni sľubujú poriadny hudobný "vodvaz". "Nakrúcanie relácie 3 pódiá bolo skvelé. Atmosféra v štúdiu sa nám páčila, bola veľmi tvorivá a my si ceníme najmä to, že sa nakrúcalo všetko naživo. Žiaden playback. Zahrali sme pesničky Mezi horami, Hruška, Gorale a novinku z nášho posledného albumu Nadechnutí Padly vody. Oplatí sa to pozerať, pretože je to naozaj skutočné a živé," uzatvára huslista a spevák Čechomoru Karel Holas.

Verejnoprávna RTVS vysiela reláciu 3 pódiá každú sobotu večer (okrem sviatkov) o 22:20 na Jednotke. Nový diel s Katkou Koščovou, a kapelami Papyllon a Čechomor si môžete v premiére pozrieť 14. decembra.

Staršie diely relácie si môžete pozrieť v archíve na rtvs.sk:

Majk Spirit, Sisa Fehér, Mirai (premiéra 30.11.2019)

Nocadeň, Chinaski, Čendeš (premiéra 23.11.2019)

Billy Barman, Lina Mayer, Alan Murin (premiéra 9.11.2019)

Dan Bárta, Banda, Lukáš Adamec (premiéra 26.10.2019)

Peter Lipa, Emma Drobná, Katarína Máliková (premiéra 19.10.2019)

Richard Müller, Vec, The Youniverse (premiéra 12.10.2019)

Marián Čekovský, Adam Ďurica, Karmen Pál-Baláž (premiéra 5.10.2019)

Katarína Knechtová, Štefan Štec, Dennyiah (premiéra 28.9.2019)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Text správy sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová

Súvisiaci interpreti: Čechomor, Katarína Koščová