Ešte predtým, než sa brazílska metalová formácia uchýli k tomuto radikálnemu kroku, odohrá v priebehu budúceho roka rozlúčkové turné. Počas štyridsiatich koncertov sa rozlúči s fanúšikmi v štyridsiatich mestách, pričom naživo zaznamená štyridsať piesní, ktoré vyjdú na masívnej rozlúčkovej kompilácii.

"Počas nasledujúcich 18 mesiacov oslávime 40 rokov existencie spolu s našimi vernými fanúšikmi na rozlúčkovom turné po celom svete. Naposledy to bude oslava minulosti a súčasnosti. Po štyroch desaťročiach plných vzostupov a pádov, po návšteve 80 krajín a nespočetných rôznych kultúr, sme mali šancu stať sa brazílskym poslom a šíriť naše farby a rytmy po celom svete," uvádzajú členovia formácie v oficiálnom vyhlásení.

"S naším najnovším štúdiovým albumom Quadra, vrcholom našej kariéry, sme pridali nezabudnuteľnú kapitolu, po ktorej nasledoval zážitok zo SepulQuarta, ktorý nám pomohol spoločne prekonať ťažké časy pandémie. Spojíme sily na jednu poslednú, silnú rozlúčku. A vy všetci môžete byť toho súčasťou. Počas tohto turné k 40. výročiu nahráme 40 skladieb v 40 rôznych mestách a vydáme masívnu kompiláciu našich najlepších a najenergickejších momentov na pódiu," približujú svoje posledné plány.

"Sme šťastní a veľmi vďační za všetko, čoho sme boli svedkami za posledné štyri desaťročia. Vydali sme skvelé albumy a odohrali nezabudnuteľné vystúpenia, pestovali sme priateľstvá, stretli sme sa s našimi idolmi, prispeli k umiestneniu brazílskeho metalu na svetovú mapu, a preto máme pocit, že môžeme opustiť hudobnú scénu s pocitom splnenej povinnosti."

"Vždy sme mali tých najlepších fanúšikov na svete, ktorí nás podporovali chválou a kritikou, ktorí boli nároční a inteligentní, ktorí rástli spolu s kapelou a boli vždy lojálni. Bez vás by nič z toho nebolo možné. Tento album a toto turné sú pre vás. Drahý SepulNation – milujeme ťa a vždy budeme! Eutanázia, právo na dôstojnú smrť. Právo rozhodnúť sa žiť slobodne a vybrať si, kedy zomrieš," odkazuje Sepultura svojím dlhoročným fanúšikom.

Ak k ním patríte aj vy, poznačte si, že v novembri 2024 sa prídu metalové legendy rozlúčiť aj do Viedne, Prahy, Katovíc či Budapešti.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)

Súvisiaci interpreti: Sepultura