Minulý rok vystúpili do Rock'n'rollovej siene slávy Kate Bush či George Michael. Už v apríli sa dozvieme, komu pripadne táto pocta tentokrát. Medzi nominovanými sa objavujú mená ako Oasis, Ozzy Osbourne, Lenny Kravitz, Mariah Carey, Sade, ale aj zosnulá Sinéad O'Connor.

O tom, kto bude uvedený do siene slávy v roku 2024, rozhodne medzinárodný hlasovací orgán zložený z viac ako 1000 umelcov, historikov a členov hudobného priemyslu, ako aj hlasy fanúšikov. Víťazi budú vyhlásení koncom apríla a ceremoniál s oficiálnym uvedením do siene slávy sa uskutoční na jeseň.

Vo výnimočnej pozícii sa nachádza Ozzy Osbourne, ktorý sa už v sieni slávy nachádza so svojou skupinou Black Sabath. Tentokrát bol prvýkrát nominovaný ako sólový umelec. "Som hlboko poctený, že som dostal túto správu z RockHall. Byť jedným z mála hudobníkov, pri ktorých sa uvažuje o druhom vstupe, teraz ako sólový umelec, je niečo, čo som si nikdy nedokázal predstaviť. Po 44 rokoch ako sólový umelec som na skutočnosť, že môžem pokračovať v nahrávaní hudby a získať toto uznanie, neskutočne hrdý," uviedol Ozzy na sociálnej sieti.

Na svoju nomináciu zareagovala aj Mariah Carey, pre ktorú je poctou byť medzi takými legendami. "Som nadšená, že môžem byť medzi týmito legendami nominovanými na tohtoročné uvedenie do Rock & Roll Hall of Fame. Gratulujem všetkým."

Na to, aby mohol byť umelec vôbec nominovaný, musí byť jeho prvá debutová nahrávka vydaná minimálne 25 rokov pred nomináciou. Tento rok je to po prvýkrát, kedy nomináciu získali Oasis, Cher, Sade, Lenny Kravitz, Ozzy Osbourne, Mariah Carey, Sinéad O'Connor, Peter Frampton, Foreigner a Kool & the Gang. Medzi opakovane nominovaných patria A Tribe Called Quest, Jane's Addiction, Dave Matthews Band, Eric B. & Rakim a Mary J. Blige.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)