Švédska speváčka, skladateľka, rapperka a príležitostne tiež dídžejka a rozhlasová moderátorka si už čoskoro rozšíri pestré pole svojej pôsobnosti. V októbri vydá Neneh Cherry svoj knižný debut A Thousand Threads: A Memoir vo vydavateľstve Simon & Schuster Scribner.

Neneh Cherry, ktorá oslávila 10. marca svoje životné jubileum, sa prihovorila fanúšikom prostredníctvom sociálnych sietí. "Som naozaj šťastná a trochu vystrašená, že môžem oznámiť, že som napísala knihu. Trvalo to dlho, kým som sa sem dostala - niekedy to bol pôrod - a určite je to zvláštny pocit, vedieť, že toto bude čoskoro na svete, ale som neskutočne nadšená, že vám môžem povedať, že Tisíc vlákien vyjde neskôr v tomto roku," uviedla 60-ročná speváčka.

Memoáre budú mapovať ranné detstvo vo Švédsku, manželstvo jej matky s Doom Cherrym a jej fascinujúcu hudobnú cestu. Svojimi očami porozpráva o jej punkovom období až po kariéru sólovej speváčky. Kniha "oslavuje posilnenie postavenia žien a svetlo žiariace na globálnu hudobnú scénu". Ponúka tiež "vnútorný pohľad na jej fascinujúcu kariéru a cesty po svete plné lásky a hudby," udáva vydavateľ. 

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)