Legendárny britský hudobník Peter Gabriel minulý týždeň na poslednú chvíľu zrušil koncert v ukrajinskom Kyjeve. Vystúpeniu, ktoré sa malo uskutočniť v sobotu 10. mája, podľa neho zabránilo nebezpečenstvo hroziace jemu a jeho tímu.

"Kvôli pretrvávajúcim nepokojom na Ukrajine sa ukázalo, že bezpečnosť koncertného personálu a technického vybavenia nemôže byť počas plánovanej návštevy krajiny garantovaná a to predstavovalo značné logistické ťažkosti, ktoré sa nám nepodarilo prekonať," uviedol manažment speváka v oficiálnom vyhlásení na webe Petergabriel.com.

"Akékoľvek meškania alebo poškodenia, ktoré by súviseli so situáciou na Ukrajine, by boli výnimkami z poistenia, čo by mohlo ohroziť ďalšie koncerty turné... Chceli sme spraviť všetko, čo je v našich silách, aby sa tento koncert mohol uskutočniť, preto rozhodnutie o jeho zrušení prišlo v poslednej chvíli. Úprimne dúfame, že situácia sa vyrieši pozitívne a mierovo, a budeme sa môcť na Ukrajinu vrátiť v nie príliš vzdialenej budúcnosti."

Peter Gabriel v Bratislave, 5.5.2014 Zdroj: Marko ErdPeter Gabriel v Bratislave - pozrite si celý fotoreport

Peter Gabriel, ktorý presne pred týždňom v rámci turné Back to Front vystúpil v Bratislave (reportáž), je najnovším prírastkom v zozname interpretov, ktorí už tento rok z rovnakých dôvodov zrušili plánované vystúpenia v hlavnom meste Ukrajiny. Vo februári, v čase najväčších nepokojov priamo v Kyjeve, museli svoje vystúpenie zrušiť Depeche Mode. Ako informuje magazín NME, Aerosmith už v predstihu oznámili, že koncert naplánovaný na 21. mája sa neuskutoční, a Motörhead nedávno odvolali vystúpenie, ktoré sa chystalo na 27. júla.

Britská kapela The National koncom apríla okrem Kyjeva zrušila aj vystúpenia v Moskve a Petrohrade, čím dala najavo svoj nesúhlas s agresívnou politikou Vladimira Putina.

Prečítajte si: Peter Gabriel v Bratislave: S nestarnúcou hudbou ukázal, ako starne legenda


Zdroj: Nme.com
Foto: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Peter Gabriel