Líder skupiny Beady Eye Liam Gallagher trpí tinitom, teda ušným šelestom. Rovnaký problém trápi aj jeho staršieho brata Noela. "Samozrejme, že mám tinitus. Nie ste poriadnou rockovou hviezdou, ak ho nemáte," povedal Gallagher pre denník The Sun.

"Naučil som sa s tým žiť už dávno. Zmieril som sa s tým, jednoducho cez to naozaj nahlas rozprávam. Som na to hrdý. Každý, komu nezvoní v ušiach, môže ísť do pekla," dodal. (To je decentný preklad od SITA, v origináli: "Anyone who doesn’t have ringing in their ears can fuck right off.")

Vtipné vyhlásenia Liama Gallaghera z posledných týždňov sú evidentne súčasťou propagácie nového albumu Beady Eye s názvom BE. Ten vyšiel v pondelok (10.6.) a fanúšikovia bývalého speváka skupiny Oasis budú určite s veľkým očakávaním sledovať, ako sa bude novinke najukecanejšieho chlapca britpopu dariť v britskom rebríčku albumov.

Čaká ho totiž mimoriadne silná konkurencia. Veľký prvotýždňový predaj sa očakáva najmä od Black Sabbath, ktorých novinka 13 takisto vyšla tento týždeň. Minulý týždeň debutovali na prvých dvoch priečkach hneď dva silné albumy - Settle od tanečného dua Disclosure a ...Like Clockwork od amerických rockerov Queens of the Stone Age. Tesný súboj vyhrali Disclosure, no oba albumy od seba delilo iba 7-tisíc predaných kópií a dá sa očakávať, že ich dobrá predajnosť tak rýchlo neustane.

V neposlednom rade však bude zaujímavé zistiť, či sa Gallagherovi podarí v rebríčku dostať cez jeden z najlepšie sa predávajúcich albumov roka - Random Access Memories od Daft Punku, ktorý sa po dvoch týždňoch na jednotke momentálne v UK charte nachádza na treťom mieste. Práve do francúzskeho dua sa totiž Liam pustil v jednom u predchádzajúcich rozhovorov. Okrem jeho rečí propagujú Beady Eye novinku aj singlom Second Bite of The Apple.


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA/Nme.com, pm)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Beady Eye