Kanadská kapela Arcade Fire zverejnila videoklip k piesni Chemistry. Dej novinky sa začína na svadobnej oslave, kde majú všetci na hlavách masky zvierat. Problém nastane, keď sa čašník-pes zamiluje do nevesty-mačky, čo sa nepáči jej manželovi-žralokovi.

Nasleduje niekoľko potýčok, pričom v závere sa mladému nápadníkovi podarí s nevestou ujsť a zbaviť sa jej zlostného manžela. O réžiu sa postaral Ray Tintori, o animácie zas Starburns Industries.

Skladba Chemistry pochádza z albumu Everything Now, ktorý formácia vydala vlani v júli. Nahrávka obsahuje aj single Creature Comfort, Signs of Life, Electric Blue, Put Your Money on Me a Everything Now.


Arcade Fire vznikli v roku 2001 v Montreale. V septembri 2004 vydali debutový album Funeral, ktorý zaznamenal veľmi pozitívny ohlas kritiky. Nasledovala štúdiovka Neon Bible (2007), s ktorou kapela dobyla kanadský albumový rebríček a v americkom Billboarde 200 a UK Charte sa dostala na dvojku.

S treťou štúdiovkou The Suburbs (2010) indie rockeri obsadili prvú priečku vo všetkých troch spomínaných hitparádach a na 53. ročníku udeľovania hudobných cien Grammy bodovali v najprestížnejšej kategórii Album roka. Nasledujúce dva albumy Reflektor (2013) a spomínaný Everything Now (2017) taktiež dobyli všetky tri menované rebríčky.

Zdroj: SITA (Stereogum.com, archív), Hudba.sk edit
Foto: Youtube / Starburns Industries

Súvisiaci interpreti: Arcade Fire