Populárna slovenská kapela Peter Bič Project, ktorej minuloročný singel Skúšame sa nájsť zožal mimoriadny úspech, sa rozhodla opäť staviť na slovenčinu. Novinku s názvom Nedívaj sa tak predstavuje spolu s videoklipom.

Skupina Peter Bič Project patrí medzi najobľúbenejšie súčasné slovenské kapely a jej tvorbu poslucháčom komerčných rádií určite netreba predstavovať. Dôkazom jej popularity je aj skutočnosť, že sa tento rok dostala do finálneho hlasovania ankety OTO 2018 a tiež do finále Hudobných cien rádia Europa 2. Skladby z ostatného albumu Dream - Where Did You GoSkúšame sa nájsť - patrili vlani medzi najhranejšie domáce single, a tak sa kapela okolo Petra Biča veľkú časť roka držala na popredných priečkach rebríčka hranosti IFPI.

Slovenčina im zachutila

Kým predchádzajúca tvorba bola takmer výhradne v anglickom jazyku, po príchode novej speváčky sa kapela rozhodla, že je čas na zmenu. Nedívaj sa tak je v krátkom čase už ich druhým slovensky spievaným singlom. Autorom textu je Vlado Krausz a hudbu opäť zložil líder formácie Peter Bič. "Veľmi sa tešíme, že opäť prichádzame so slovenskou piesňou, lebo sme si uvedomili, že Slovákom je hudba v ich rodnom jazyku oveľa bližšia. Skladba Nedívaj sa tak je o najkrajšom stave v láske medzi dvoma ľuďmi, a tým je začiatok vzťahu. Úvodné stretnutia, keď sa rodí láska a vy sa tomu nedokážete ubrániť, vtedy je chémia najsilnejšia a mení ľudí na nepoznanie," hovorí gitarista a skladateľ.

Romantickú pieseň obrazovo dotvára autentický videoklip, ktorý sa nakrúcal najmä v košickom kine Úsmev. Práve kino sa veľmi často stáva miestom prvých stretnutí. Námet videa, scenár aj realizáciu má na svedomí tím šikovných ľudí zo štúdia Woont na čele s Janom Varcholom. Po spokojnosti s klipom ku skladbe Skúšame sa nájsť boli aj tentokrát jasnou voľbou. "Dvaja mladí herci vo videoklipe boli síce úplní nováčikovia, ale svojej role zaľúbencov sa zhostili bravúrne. Na kamere pôsobili veľmi prirodzene, ba dokonca to vyzeralo, že je náklonnosť medzi nimi skutočná," prezradil o nakrúcaní Ján Varchola. 


Peter Bič Project iba na jeseň minulého roka vydali svoj tretí album Dream, no aj tento rok trávia veľa času v štúdiu, kde nahrávajú ďalšie skladby. "V lete máme veľa vystúpení na festivaloch a iných akciách, na ktoré sa už veľmi tešíme.  Okrem toho budeme zavretí aj v štúdiu, kde budeme pracovať na nových piesňach. Určite si však nájdeme priestor aj na oddych," porozprával Peter Bič o plánoch na leto a prezradil tiež čomu sa venuje mimo kapely: "Spolupracujem aj na albume Buranowskeho ako producent. Chceli by sme, aby mu vyšiel do konca roka, takže toto leto sa rozhodne nudiť nebudem!"

O tom, že to skupine v novej zostave na pódiách naozaj pristane, sa toto leto môžete presvedčiť na viacerých festivaloch a mestských slávnostiach. Letnú sezónu odštartovali Peter Bič Project vystúpením na medzinárodných majstrovstvách sveta v triatlone - The Championship v Šamoríne. Už 16. júna ich čakajú Tereziánske dni v Holíči, 22. júna Nestville Open Fest v Hniezdnom, objavia sa aj na Pivnom festivale v Prešove (20.7.), na Prvom kozom festivale v Janovej Lehote, na súťaži Miss Domaša a mnohých ďalších podujatiach.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa o novinkách kapely dozviete na oficiálnych stránkach peterbicproject.sk, www.facebook.com/peterbicproject a www.instagram.com/peterbicproject.

Foto: Ján Varchola / Woont

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project