Všetko nasvedčuje tomu, že tvorba ďalšieho "dieťaťa" pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad prináša úspech. Členovia skupiny Iconito pod záštitou veľkého zahraničného vydavateľstva Warner Music predstavili nový singel a, zdá sa, že opäť trafili klinec po hlavičke.

Čaj a med - tak sa volá nová pesnička skupiny Iconito. "Táto pieseň je pre všetkých, ktorí sa v nej nájdu, ktorým spraví deň a ktorým vyčarí úsmev či šklbne nohou," vraví Kristián Dufinec a s úsmevom dodáva: "Veď ju skúste nehybne presedieť celú."

Ako je u Iconita známe, chlapci si dali záležať aj na texte. "Podieľali sme sa na ňom v trojici - Lukáš, Kiko a Ondrej, no prvotný námet prišiel od Lukáša," odhaľuje z procesu tvorby Michal Choma. "Piesní o láske je nespočetne veľa a každým dňom ich pribúda, preto sme sa hrali s metaforou o čaji a mede, čo nám pripadalo ako taká celkom dobrá kľučka, ako sa vyhnúť typickému slovníku v tejto už celkom premletej téme," zhodujú sa chlapci z Iconita.

Je síce pravdou, že predstava pitia horúceho čaju na kúpalisku pri teplotách nad tridsať stupňov je viac ako netypická, ale ako podotýka Ondrej Choma, "práve v tom je čaro tej piesne, že je vlastne aktuálna celoročne! Veď ak vám letná láska vydrží, môžete si v zime s partnerom pod dekou zaspomínať trebárs aj pri čaji s medom."  


Redakciu Hudba.sk informoval Ondrej Choma.

Foto: Ondrej Choma