Po spolupráci s Majkom Spiritom na letnej skladbe Bam Bam prichádza speváčka Ronie s ďalšou novinkou. Tentoraz sa spojila s Dominikou Mirgovou, s ktorou naspievali duet Stále, ktorý je druhou ochutnávkou z pripravovaného EP Domino. Singel vychádza spolu s atmosférickým vizuálom.

Ako Ronie prezrádza, pieseň Stále vznikla približne pred dvoma rokmi a až doteraz "čakala v šuflíku", kým príde jej čas.

"Mala som obdobie, kedy som nemala chuť vstať ani z postele, všetko a všetci mi vadili a vtedy tu vždy bola pre mňa hudba. Práve v tých dňoch som sa vrátila k hudbe, ktorú sme spravili s Hoodinim - chcela som sa vyrozprávať, ale nemala som chuť s nikým hovoriť, a tak som začala písať: 'Ráno, keď sama vstávam, keď celý svet nezvládam, hľadám rýchly únik, do žíl nechám prúdiť hlasný záznam...' - a zrazu sa celá tá nechuť 'prehupsla' v lásku a vďačnosť za hudbu, za to, že je vždy pri mne, aj keď nikto iný nie je, že sa o ňu môžem oprieť a povedať jej všetko, čo chcem."


Takmer sa jej podarilo vrátiť na scénu Mishu

Zaujímavosťou je, že pesnička Stále takmer priniesla veľký hudobný návrat. Do tohto duetu totiž ako prvú oslovila speváčku Mishu, ktorá bola v detstve jej veľkým speváckym idolom. 44-ročná rodáčka z Michaloviec so spoluprácou súhlasila, napokon sa im ju však nepodarilo zrealizovať.

"Aj keď bola Misha za, čas nám neprial, a tak to napokon nevyšlo. Je matka dvoch detí a má teraz veľa inej práce ako fotografka a lektorka, má množstvo prednášok. Každopádne, možno do budúcna, keď bude viac času," vysvetľuje Ronie. "Ako rovnocenná alternatíva mi hneď napadla Dominika, u ktorej tiež z jej pesničiek cítim, že miluje hudbu rovnako ako ja celým srdcom a odovzdáva emócie do svojich songov. Tak som ju oslovila s tým, či by mala záujem a ona súhlasila," dodáva.

"V jeden deň som dostala od Ronie ponuku, či by som šla do duetu. Súhlasila som, pretože sa poznáme a rozumieme si a ja v podstate ešte nemám žiadnu skladbou so ženou - môj sen je spojiť silné ženské mená na scéne a urobiť 'ženskú hymnu', takže toto je skvelý prvý krok!" prezrádza Dominika Mirgová a pokračuje chválou na adresu svojej kolegyne: "Ronie je pre mňa taká slovenská Christina Aguilera. Na Slovensku je málo dobre spievajúcich speváčok a Roňula dobre zaspieva a ešte to aj roztočí."

"Hudba je pre umelca tým najväčším útočiskom. Útek z reality. Hudba je moja Narnia. V mojom momentálnom pracovnom období znamená hudba veľmi veľa. Vždy som mala k nej veľmi blízko - najbližšie. Mám pocit, že som sa do nej ešte viac zamilovala," dodáva Mirgová k téme skladby.

Ronie a Dominika Mirgová, nakrúcanie klipu Stále Zdroj: Tim WoodViac fotografií z nakrúcania

Produkčne novinku zastrešil stále vyhľadávanejší slovenský producent Hoodini. Prvýkrát sa s Ronie stretol pri spolupráci na jej skladbe Bonnie & Clyde. "Hoodini je človek, ktorý počúva, cíti a číta medzi riadkami. Vždy dá hudbe iný rozmer. Ten človek vie odprodukovať všetko, od country cez boom bap až po popiny a to je obrovské umenie, byť takto širokospektrálny. Vždy, keď sme spolu na niečom pracovali, malo to hĺbku a srdce. To je to, čo v hudbe potrebujem a on to vždy dokáže dodať ako správny díler (smiech). Hlavne je úžasný človek, čo je pre mňa obrovská pridaná hodnota," pochvaľuje si Ronie spoluprácu s talentovaným producentom.

Dominika Mirgová v úlohe hudby

"Podarilo sa nám natočiť dievčenský klip, ktorý robili iba chlapi!" hovorí s úsmevom na margo novinky režisér Martin "Šule" Schulte, ktorý videoklip nakrúcal v tvorivom tandeme s Nefkusom. "Nemôžeme povedať nič zlé na baby ani natáčanie - všetko išlo hladko ako sme si predstavovali. S Ronie som spolupracoval už dávnejšie, ešte keď spievala vo Forsomeone. S Dominikou sme spolupracovali prvýkrát," dodávajú chalani.

Ronie prezrádza, čo chceli videoklipom so zaujímavou retro atmosférou starého bytu a metaforickým námetom povedať: "Dominika znázorňuje hudbu, ktorá ma stále sprevádza. Keď napríklad Dominika zrazu v scéne zmizne, chceme ukázať, ako sa cítim, keď hudba nie je pri mne." Ako dodáva, na nakrúcanie bude spomínať ešte poriadne dlho. Na pľac totiž nastúpila taká chorá, že si z nakrúcania podľa vlastných slov vôbec nič nepamätá.

Naopak, Dominika Mirgová si ho užila. "Pre mňa to bolo super. Už keď sme túto pesničku tvorili v štúdiu, tak sme to mierili tak, že ja sa v nej vlastne ozývam ako hudba. Dokážem sa do Ronie v tomto smere úplne vcítiť, pretože hudbu milujem a som s ňou neskutočne spätá. Videoklip je poňatý skôr umelecky, takže pre mňa to bolo veľmi zaujímavé a jednoduché nakrúcanie. Výsledok vyzerá veľmi pekne a vkusne. Nedávno som túto skladbu opäť počúvala a úplne som si ju 'vypeckovala' - mám taký pocit, že Ronie bude mať hit," uzatvára Dominika.

Novinka Stále je po skladbe Bam Bam druhým videosinglom z debutového EP Domino, ktoré Ronie vydá 15. novembra. Postupne z neho predstaví aj ďalšie single.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili. Novinky speváčky Ronie môžete sledovať na Facebooku a Instagrame.

Foto: Tim Wood

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová