Dumb Blonde je názov novej pesničky, ktorou kanadská speváčka Avril Lavigne prekvapila svojich fanúšikov. Spojila v nej totiž sily s kontroverznou americkou raperkou Nicki Minaj a spoločne sa ohradzujú voči stereotypom o hlúpych blondínkach a barbinách.

Obe interpretky si po zveejnení piesne na Twitteri vymenili komplimenty, pričom Avril Lavigne vyhlásila, že keď Nicki Minaj súhlasila s ponukou na spoluprácu, splnil sa jej sen. Novinka, ku ktorej 34-ročná speváčka zverejnila aj lyric video, je energickou popovou skladbou s hitovým potenciálom. Beat aj refrén pripomenú deväťdesiate roky, no výsledok znie celkom sviežo, aj vďaka rapu 36-ročnej Minaj.

Dumb Blonde je tretím singlom z albumu Head Above Water, ktorý speváčka a muzikantka plánuje vydať už v piatok 15. februára. Z nahrávky predtým zverejnila dva single - titulnú Head Above Water a Tell Me It's Over. Celkovo bude štúdiovka obsahovať dvanásť piesní.


Avril Lavigne v roku 2002 vydala debutový album Let Go, z ktorého pochádzajú hity ako Complicated, Sk8er Boi, I'm With You či Losing Grip. Nasledovali albumy Under My Skin (2004), The Best Damn Thing (2007), Goodbye Lullaby (2011) a Avril Lavigne (2013). Na konte má množstvo ocenení a získala aj osem nominácií na prestížne ceny Grammy. Objavila sa vo filmoch Fast Food Nation (2006) či Osobná spravodlivosť (2007).


Nicki Minaj, vlastným menom Onika Tanya Maraj, odštartovala kariéru mixtapeom Playtime Is Over (2007). Prvý album Pink Friday jej vyšiel v roku 2010 a v USA i vo Veľkej Británii zaň získala platinu. V roku 2012 vydala štúdiovku Pink Friday: Roman Reloaded, ktorá obsahuje napríklad hit Starships. V roku 2014 nasledoval album The Pinkprint (2014) a jej zatiaľ posledným albumovým počinom je spomínaná nahrávka Queen, ktorá sa dostala na trh v auguste 2018. Ako herečka sa predstavila v snímkach Jedna za všetky (2014) a Barbershop: The Next Cut (2016), pričom tiež prepožičala hlas Steffie v animáku Doba ľadová: Zem v pohybe (2012).

Už na budúci týždeň, v piatok 22. februára Nicki Minaj odohrá svoj premiérový koncert na Slovensku. V rámci svojho turné sa predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Predskokanmi na koncerte budú americký raper Juice WRLD a domáci Majk Spirit. (viac info)

Text: Hudba.sk + SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/avrillavigne / PR XL Promotion (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Avril Lavigne, Nicki Minaj