Aktuálny trend speváckych súťaží ponúka čoraz viac priestoru životným osudom účinkujúcich ako iba samotným výkonom, ktoré predvedú pred porotou. O silné príbehy nebola núdza ani v druhej epizóde Hlasu Česko Slovenska. Porotcovskými kreslami však v konečnom dôsledku otáčali práve výnimočné hlasy, ktoré nenechali koučov chladnými.

O svoj neľahký príbeh sa pred kamerami podelila súťažiaca Lenka Hrůzová, ktorá najhoršie chvíle svojho života prežila na ulici bez domova a bez podpory svojich najbližších. Podľa jej vlastných slov jej v najhorších momentoch pomáhala práve hudba. V súťaži pre ňu nebol dôležitý postup, ale boj v nej samej a to, s akým pocitom po vystúpení so skladbou Recovery od Kosheen odíde.  

To ešte netušila, že sa o ňu všetci pobijú. Marta Jandová a Dara Rolins siahli po tlačítku "chcem ťa" okamžite, dlho neváhali ani Michal David a Majk Spirit. Nakoniec sa otočilo aj kreslo rockera Pepu Vojteka. "Máš gule," vyjadrila sa nadšená Jandová. "Si osobnosť sama o sebe. Ja som taký istý, aj sa taký snažím ostať. Budem sa snažiť robiť to, čo chceš robiť ty," prehováral Majk Spirit súťažiacu, ktorá sa priznala, že ho vôbec nepozná. Intuícia jej však napokon pomohla rozhodnúť sa práve pre raperov tím.  


Koučovia lákali spevákov úplatkami i sľubmi  

Osud sa nemaznal ani so súťažiacim Robertom Hlavatým, ktorý prirovnáva svoju kariéru ku Karlovi Gottovi. Vyštudoval za elektrikára, no láska k hudbe zvíťazila a v súčasnosti je muzikálovým spevákom. V 41. roku života mu lekári diagnostikovali rakovinu, nad ktorou na istý čas vyhral. Choroba sa mu však krátko po ťažkom boji znova vrátila. Do Hlasu prišiel o postup zabojovať slávnou piesňou Joe Cockera You Can Leave Your Hat On.  

Divákom v sále sa zapáčil takmer okamžite, koučovia na seba nechali dlhšie čakať. Otočil sa Michal David a po chvíľkových úvahách sa dal zlákať aj Majk Spirit. "Páčil sa mi tvoj prejav, dostal si tiež ľudí, ktorí ti fandia," zhodnotil vystúpenie David. "Takýto typ hlasu sme tu ešte nemali. Videl som tých ľudí, tá energia tam bola. Rád by som s tebou zaexperimentoval," presviedčal speváka raper. Michal David si ho namotával aj tým, že mu možno napíše nejakú poriadnu "pecku". Robert si ho však nevybral kvôli sľubom, ale kvôli tomu, že mu je bližší.  


Poriadny rozruch spôsobila v druhom výbere naslepo rockerka Simona Gažiková, ktorá vsadila na overený hit AC/DC Highway To Hell. Už len samotná skladba sa podpísala o vlnu pozitívnej energie, ktorá sa šírila sálou počas vystúpenia. Pepa Vojtek a Michal David sa otočili súčasne a so širokými úsmevmi na perách. Reakcia rockerky Marty Jandovej na seba tiež nenechala dlho čakať.  

Pri tak veľkom záujme nezostávalo koučom nič iné, iba vytiahnuť najväčšie zbrane. Pepa Vojtek uplácal Simonu čiapkou s nápisom Kabát. Michal David sa na seba snažil upútať pozornosť v súvislosti s jeho producentskými skúsenosťami. Marta Jandová vsadila na pochválenie samotnej speváčky: "Páči sa mi, že sa na rock'n'roll nehráš, ako to robí mnoho popových speváčok." Gažiková ale mala od začiatku jasno. Vyberala si podľa svojho obľúbeného žánru, a teda vkročila do Vojtekovho tímu.  


V druhej epizóde Hlasu zarezonovalo opäť niekoľko zaujímavých spevákov a speváčok, ktorí zaujali zatiaľ ešte pomerne prázdne miesta v tímoch všetkých koučov. O niektorých sa koučovia takmer pobili, iní postúpili vďaka záujmu iba jedného z nich, no zamiešať karty môžu všetci rovnako.  

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Hlas.markiza.sk

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Majk Spirit