Pieseň Gabriel, ktorá minulý rok patrila medzi najhranejšie single domácich interpretov v slovenskom éteri, sa dočkala oficiálneho remixu. Postaral sa oň jeden z najúspešnejších slovenských producentov elektronickej hudby na medzinárodnej scéne - Matúš Lenický alias B-Complex. Emotívnu pieseň upravil do štýlu drum&bass.

"B-Complexa sme ohľadom remixu nemohli neosloviť - je to majster svojho umenia a my sme veľmi radi, že sme súčasťou niečoho spoločného. Prišlo to celkom prirodzene, žiadny veľký kalkul, ale obojstranné sympatie a vôľa urobiť spolu niečo zaujímavé. Snáď je to len začiatok a otvorenie prípadnej ďalšej spolupráce. Aj on aj my pôsobíme každý vo vlastnom štúdiu, takže sa vieme navzájom posúvať a pomôcť si," uviedli o spolupráci členovia Lavagance.

Lavagance a B-complex v štúdiu Zdroj: PR

Talentovaný producent, ktorý svoju hudbu vydáva primárne na prestížnej britskej značke Hospital, sa s Lavagance zoznámil cez gitaristu Mária Smashinga. "Už dávnejšie sme sa dohadovali na remixovaní Deep Blue Sea. Stretli sme sa párkrát v štúdiu, chalani mi púšťali veci, na ktorých pracovali, a keď som počul Gabriela, tak som si ho hneď vedel predstaviť v drum&bassovom remixe. Je to super vec, a pokúsil som sa dostať ju do inej polohy. Trvalo celkom dlho, kým som konečne spravil finálnu verziu, keďže som akurát riešil sťahovanie a hľadal som priestor pre štúdio. Medzitým žiaľ za svojím Gabrielom odišiel jeden z mojich kamarátov, tak by som mu týmto remix rád venoval," vysvetlil B-Complex.

Lavagance remix zverejnili spolu s novým lyric videom, ktorého autorom je Tom Lobb, spolupracovník kapely a Mareka Rakovického v Lvgnc Studios. "Toto video sa nám veľmi páči, je to také nízkorozpočtové potešenie pre našich fanúšikov a pre fanúšikov B-Complexa."


Text: Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: B-complex, Lavagance