Podmanivý improvizačný koncert sľubuje nórske hudobné trio Miman, ktoré sa v utorok (17.4.) predstaví v A4 - priestore súčasnej kultúry. Návštevníci A4 kafé si budú môcť vypočuť osviežujúci mix spontánneho jazzu, virtuóznych tónov a klasickej hudby. Mladé trio sa špecializuje na improvizáciu a prináša publiku vždy neopakovateľný zážitok.

Miman je nórske zoskupenie zložené z huslistu Hansa Kjorstada, gitaristu a klarinetistu Andreasa Røysuma a basáka Egila Kalmana, ktorí už vo svojom mladom veku patria k tým najvýraznejším a najaktívnejším zástupcom súčasnej rozrastajúcej sa škandinávskej jazzovej a improvizačnej scény. Za svoje krátke pôsobenie mali šancu spolupracovať s menami ako Axel Döner, Tobias Delius, Christian Wallumrød, Frode Gjerstad and Rhys Chatham.

Prinášajú pestrý zvuk obohatený o prvky zo širokého spektra vplyvov - od ľudovej hudby cez noise až po komorné inštrumentálne piesne. Originálny štýl tria ovplyvnili aj rôzne kultúrne prostredia, s ktorými sú jeho členovia spätí. Aj preto sa v ich zvuku organicky miešajú vplyvy nórskeho, anglického či indického folklóru. Z tohto spojenia vzniká prirodzene znejúci organický mix free jazzu a súčasnej hudby. 

Koncert sa uskutoční už v utorok 17. apríla o 21:30 v A4 kafé.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka A4 - priestoru súčasnej kultúry Katarína Svobodová. Autorkou textu je Gabika Gažová.