Podľa organizátorov sa na dnešný koncert Guns N' Roses predalo už viac ako 20-tisíc vstupeniek. "Na mieste bude k dispozícii ešte vyše päťtisíc lístkov, takže si myslím, že divácka kulisa bude stáť za to," uviedol Miroslav Brondoš, jeden z organizátorov koncertu.

Aktualizácia (14. 7. 2012, 6:00): reportáž a fotoreport z koncertu

V piatok večer sa Slovensko dočká prvého koncertu legendárnej skupiny Guns N' Roses, ktorá sa po 22:00 predstaví na piešťanskom letisku. Členovia americkej formácie budú mať k dispozícii tím kuchárov a čašníkov. Ten bude obsluhovať aj jej sprievod a tiež VIP hostí koncertu. Pre všetkých je nachystaný samostatný klimatizovaný stan a výlučne kvalitné jedlá.

Na požiadavky Axla Rosea a jeho kapely je pripravený tím štyroch kuchárov, desiatich čašníkov a dvoch manažérov, ktorí budú k dispozícii len pre Guns N' Roses. Špeciálne menu má spevák Axl Rose, pre ktorého sa chystá celé pečené kurča so zemiakovou kašou a zeleninou varenou na pare, ale aj špagety pomodoro s talianskym a cesnakovým chlebom. Okrem toho bude mať na výber jahňacie kotlety so zemiakovou kašou, malý špenátový šalát a ako jediný z výpravy aj dva cheeseburgery.

Presne zadefinované sú aj také maličkosti ako jedna soľ, jeden mlynček na korenie, dva "medvedíky" s medom na stláčanie alebo konkrétne značky šampanského, červeného vína, vodky, tequily, piva či energetických nápojov. Tieto položky sú označené ako veľmi dôležité a nie je možné vymeniť požadované značky. K dispozícii musí byť aj množstvo umytého ovocia na odšťavenie, mixér a odšťavovač. "To všetko sú len bežné súčasti veľkých koncertov, ktoré majú zabezpečiť celkovú pohodu svetových hviezd," uviedol Brondoš.

Koncerty predkapiel sa začínajú už o 17:10. Najprv sa pred publikum postaví skupina Siempre Lukáša Adamca, po nej Dorian Gray a napokon od 19:20 Arakain a Lucie Bílá. Moderátormi rockového večera budú Junior a Marcel.

Zdroj: SITA
Fotografiu poskytol Ján Kakaščík, PR manažér podujatia

Súvisiaci interpreti: Guns N' Roses