Bratislavská hudobná stálica Hex vydala v júni singel Keď sme sami, ktorý sa na prekvapenie mnohých stal netradičným, no o to vítanejším letným hitom. Aj po takmer piatich mesiacoch znie z rádií a drží sa medzi najhranejšími skladbami, takže je najvyšší čas na videoklip. Pozrite si fotky z jeho nakrúcania.

Nečakaný úspech emotívnej piesne Keď sme sami, ktorá je v rebríčku hranosti IFPI na popredných miestach už 20 týždňov, momentálne vrcholí. Už niekoľko týždňov po sebe je totiž na prvom mieste medzi slovenskými a českými piesňami v domácom éteri. Vrchol v rámci rebríčka hranosti všetkých skladieb dosiahla kapela Hex minulý týždeň - ôsme miesto. Aktuálne je na desiatom, pričom vyššie sú len hity od svetových hviezd ako sú Avicii, Ellie Goulding, OneRepublic, Katy Perry či Robin Thicke. Pozrite si aktuálne rebríčky hranosti skladieb v slovenských rádiách

Hexáci v oblekoch

Úspech, aký skupina Hex od zavedenia tvrdého formátovania v komerčných slovenských rádiách ešte nikdy nedosiahla, sa prejavil aj na internete. V slovenskej sekcii iTunes je pieseň dlhodobo najpredávanejšou a na Youtube má klasické štúdiové "making of" video (na konci článku) približujúce atmoféru nahrávania už vyše 670-tisíc prehratí. Fanúšikom však takýto vizuál nestačí a na ich výzvy kapela pred pár dňami natočila oficiálny videoklip.

"Nakrúcalo sa v Klube umelcov nad legendárnou Umelkou pri Starom moste v Bratislave. Je to pekný starý priestor s atmosférou. Pre nás je prirodzené prostredie koncertné pódium alebo nahrávacie štúdio, ale aj toto bolo fajn. Lebo sme v podstate len hrali pieseň Keď sme sami na nezvyčajnom mieste," prezradil spevák Peter "Ďuďo" Dudák o novom klipe, v ktorom sa spolu ostatnými členmi nahodili do elegantných oblekov.

"V klipe bude jedna línia s hrdinom, ktorý má namiesto hlavy prekvapenie. A my do toho budeme sporadicky vstupovať spievaním a hraním v našich nových oblekových ohozoch," prezradil s úsmevom Ďuďo. Režisérom klipu je Jozef Koháry, ktorý už s Hexom spolupracoval na klipe Ty a ja. S kapelou si rozumie po umeleckej aj ľudskej stránke a je aj šikovným grafikom (vytvoril napríklad krásny obal novej výberovky Le Payaco).

Hex pri nakrúcaní klipu Keď sme sami Zdroj: Jozef KoháryHex pri natáčaní klipu Keď sme sami - pozrite si viac fotiek

Naživo už o týždeň na najväčšej "stretávke" slovenskej scény

Hit Keď sme sami zahrá kapela aj na unikátnom krste výberovky, ktorý sa uskutoční presne o týždeň - v stredu 20. novembra v Ateliéri Babylon. Stretne sa na ňom takmer desiatka ďalších kapiel, ktoré sa podieľali na vzniku novej unikátnej nahrávky Hexu. Tá vyjde už čoskoro vo forme knihy s názvom Všetko najlepšie, jej súčasťou bude kompilácia hitov a bonusové CD, na ktorom blízke skupiny a interpreti spievajú pesničky od Hexu.

"Niektoré kapely sme oslovili sami, pretože k nim máme blízky vzťah a dlhé roky sú našimi priateľmi. Niektoré sa prihlásili samé, keď sa dozvedeli o tomto projekte. Je veľmi zaujimavé počuť naše skladby v iných aranžmánoch. Niektoré sú úplne prekopané, čo je veľmi vzrušujúce," teší sa basgitarista a "hovorca" skupiny Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Hosťami exkluzívneho koncertu budú kamarátske kapely Para, Polemic, Le Payaco, Billy Barman, Puding Pani Elvisovej, Vetroplach, From Our Hands, Korben Dallas a multitalentovaný hudobník a zabávač Marián Čekovský. "Koncert plánujeme ako veľkú párty. Do Ateliéru Babylon pozývame všetkých ľudí, ktorí spolupracovali s Hexom alebo akokoľvek pomohli kapele počas dlhoročného pôsobenia na scéne," dodal Yxo.


Vstupenky:  Predpredaj.sk


Text: Hudba.sk, Propaganda House - Nora Krchňáková
Foto: Jozef Koháry

Súvisiaci interpreti: Hex