Coververziu, akú predviedla kapela Tame Impala, by ste na týchto psych-rockerov netipovali. V austrálskom rozhlasovom programe, v ktorom mali prespievať jednu zo svojich obľúbených skladieb, si domáca pätica prekvapivo vybrala hit Confide In Me od pop-disco divy Kylie Minogue. Kevin Parker a spol. tak ukázali, že pečať svojho zvuku dokážu otlačiť naozaj na čokoľvek.

Austrálska psychedelicko-rocková skupina Tame Impala bola zatiaľ posledným hosťom programu Like A Version. Rozhlasová relácia je akýmsi variantom protinožcov voči britskému BBC Live Lounge. Jej princíp spočíva v tom, že hudobný hosť predstaví najprv svoj najnovší singel a potom si z repertoára svojich najobľúbenejších skladieb vyberie jednu, ktorú si naaranžuje podľa svojho charakteristického zvuku.

Je neuveriteľné, že jednou zo srdcoviek "atmosferických rockerov" je Confide In Me od stálice svetovej populárnej hudby, ich krajanky Kylie Minogue. Obočie však ešte vyššie dvíha verzia, ktorú nahrali. Je v skutku obstojná aj voči singlu The Less I Know The Better, ktorý momentálne propagujú. Pochádza z aktuálneho albumu Currents. Ten dobyl nielen austrálsky albumový rebríček, ale aj premiérové vydanie britskej hitparády venovanej albumom v žánri progressive rock.


Pre porovnanie, tu je nemenej vydarená koncertná verzia skladby Confide In Me od Kylie Minogue:


Autor: Marek Majzon (Billboard.com)
Foto: Marko Erd / Youtube

Súvisiaci interpreti: Kylie Minogue, Tame Impala