Desiatky fanúšikov českej speváčky Heleny Vondráčkovej si v pondelok nenechalo ujsť jej autogramiádu v bratislavskom obchodnom centre. Napriek tomu, že len pred týždňom jej navždy odišiel milovaný otec, dokázala rozdávať úsmevy svojím fanúšikom. Smutnú udalosť v rodine pripomínal len jej čierny odev.

Helena Vondráčková v týchto pre ňu nesmierne ťažkých dňoch dokazuje, že má obrovskú vnútornú silu. Napriek tomu, že prežíva obrovský smútok zo straty svojho milovaného otca, ťažké chvíle sa snaží prekonávať aj prácou. Pri podobných udalostiach mnohí speváci rušia svoje koncerty, no Helena ich za posledný týždeň absolvovala už tri. Nezrušila ani pondelňajšiu autogramiádu a dnešný koncert v Bratislave, ktorý sa pre veľký záujem presunul z ŠH Pasienky na Zimný štadión Ondreja Nepelu.

Na stretnutie s fanúšikmi do OC Retro v bratislavskom Ružinove prišla v sprievode svojho manžela Martina Michala. Čakal ju tam zástup verných priaznivcov, ktorí si odstáli radu kvôli podpisu či spoločnej fotografii. "Smrť otca ju veľmi zasiahla, no je statočná. Byť medzi ľuďmi jej veľmi pomáha," prezradil Vondráčkovej manžel.

Autogramiáda trvala približne hodinu a žiaden z Heleniných fanúšikov neodišiel bez podpisu alebo spoločnej fotografie. Už dnes večer sa česká popová legenda predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu na koncerte Mejdan roku, kde vystúpi spoločne s "kráľom diskoték" Michalom Davidom. "Súcitíme so stratou Heleny Vondráčkovej a nesmierne si vážime jej profesionalitu. Nechce sklamať svojich fanúšikov a aj v týchto ťažkých chvíľach dokazuje akým silným človekom je," povedal organizátor autogramiády aj samotného Mejdanu roku.

Pred očakávaným koncertom sa dnes dopoludnia uskutočnila aj tlačová konferencia s Michalom Davidom. Český spevák a producent v bratislavskom komplexe Eurovea predstavil mladú slovenskú muzikálovú speváčku a herečku Alžbetu Bartošovú, ktorá sa ako hosť predstavila aj na jeho najnovšom albume Čas vítězství (2011). Ten vyšiel počas jesene a spevák z neho predal už viac než deväťtisíc kópií.

Fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš zo spoločnosti Access Production.

Zdroj: Access Production, SITA

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková