1. január 2012 si Košičan Matt Rain vybral ako deň, kedy oficiálne vydal debutový sólový projekt pod názvom Like You, na ktorom sa nachádza jedenásť skladieb. Voľba na tento termín padla, podľa speváka so stálym miestom v kapele Ravenclaw, z jednoduchého dôvodu - aby bol album novinkou tristošesťdesiatpäť dní v roku.

"Myslím si, že ľudia sú už presýtení a hlavne omráčení z preumelkovaných piesní, ktoré im médiá podsúvajú a dokonca v pravidelných intervaloch servírujú. Chcel by som, aby si pri tomto albume oddýchli a zrelaxovali. Preto je na ňom veľa kontrastov, napríklad smutný text spievam do veselých melódií a podobne," uviedol Matt Rain. Samostatnou kapitolou je zoznam použitých hudobných nástrojov. Nechýbajú medzi nimi gitary, akordeón, írska flauta tipple, piano, bongo, darbuka, ústna harmonika či zvuky kvapiek vody a oceľovej reťaze.

Mladý umelec zbieral materiál na album už od roku 2002. "Na platni sú veci, ktoré som napísal ešte v čase, keď som sa len začínal zaoberať spevom, hrou na nástroje, či skladaním a postupne som sa dostal až po súčasnosť. Nápad nahrať a vydať tieto skladby sa však zrodil len nedávno, tesne po tom ako som sa začal učiť hrať na ústnu harmoniku," spresnil Rain.

Matt Rain - Like You

Na albume spolupracoval s viacerými hudobníkmi. Z kapely Ravenclaw mu s akordeónom pomohol gitarista Peter Birčák, írsku flautu tipple obsluhoval Matúš Smolko, perkusie si vzal na starosť bubeník death metalovej legendy Erytrosy Marcel Koša. "Jemný detský vokál do zborov pridala moja mladšia sestra Mária," nezabudol na hlas zo skladby Nevermore a dodal, že finálnu verziu textov konzultoval s Matúšom Krajňákom, ktorý dvadsať rokov žije v zahraničí.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó, PR a produkčný manažér.