Francúzske electro-rockové duo Justice sa v lete predstaví na poľskom Open’er festivale. Držitelia prestížnej ceny Grammy a trojnásobní držitelia MTV Europe Music Awards na vojenskom letisku Babie doly v meste Gdynia predstavia druhý štúdiový album Audio, Video, Disco, ktorý vyšiel 24. októbra 2011, ale i staršie hity ako We Are Your Friends alebo D.A.N.C.E.

Dvojica Gaspard Augé a Xavier de Rosnay je v súčasnosti na svetovom turné, v rámci ktorého zavíta vo štvrtok 23. februára do Viedne. Hudobníci sa predstavia v tamojšom Gasometri. Justice sa do povedomia dostali už v roku 2003, keď remixovali skladbu Never Be Alone od skupiny Simian. O tri roky neskôr skladba vyšla opäť, tentoraz pod názvom We Are Your Friends a stala sa veľkým komerčným hitom. V roku 2007 vydali Justice prostredníctvom vydavateľstva Ed Banger Records debutovú nahrávku Cross, ktorá okrem iných obsahovala aj ďalší veľký hit D.A.N.C.E. s pútavým videoklipom.

V roku 2009 formácia zaujala remixom piesne Electric Feel od MGMT, za ktorú dostali svoju prvú a zatiaľ jedinú Grammy. Justice počas svojej kariéry remixovali aj skladby od Lennyho Kravitza či U2. Medzi ich fanúšikov sa radí napríklad spevák Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis. Ich druhý album Audio, Video, Disco obsahuje dovedna 11 skladieb. Prvý singel Civilization vyšiel v marci 2011, o jeho remix sa postarali napríklad Mr. Oizo alebo The Fucking Champs.

Justice - D.A.N.C.E.

Headlinerom Open'er festivalu, ktorý je dvojnásobným víťazom kategórie Najlepší veľký festival na European Festival Awards, bude islandská hudobníčka Björk. Okrem nej sa na podujatí ukáže aj anglická skupina The XX. Open'er Festival sa tento rok uskutoční od 4. do 7. júla 2012 a bude teda kolidovať s dvoma najväčšími festivalmi na Slovensku a v Česku - s Pohodou (5.-7. 7. 2012) v Trenčíne a Rock for People (3.-6. 7. 2012) v Hradci Králové. Štvordňové vstupenky na Open’er stoja v predpredaji 370 poľských zlotých (v prepočte približne 83,30 eura), lístky s kempingom 410 zlotých (92,40 eura). Dvojdňová vstupenka sa dá kúpiť už za 290 zlotých (65,30 eura) a lístok na jeden deň za 165 zlotých (37,20 eura).

Justice - Civilization

Zdroj: SITA
Foto: Nilina Mason-Campbell - Pitchfork.com

Súvisiaci interpreti: Justice