Americký raper Will.i.am a speváčka Britney Spears dobyli so svojou spoločnou skladbou Scream & Shout britský singlový rebríček. Podarilo sa im to po piatich týždňoch od nasadenia skladby, ktorá odvtedy ani raz nevypadla z prvej trojky. Comebackový singel Davida Bowieho debutuje na šiestej priečke.

Pre Britney Spears je to už šieste No. 1 v UK Charte, pričom naposledy v tomto rebríčku triumfovala ešte v roku 2004 s piesňou Everytime. Z päťky na dvojku sa posunula speváčka Taylor Swift so skladbou I Knew You Were Trouble. Z jednotky na trojku zas klesol víťaz deviatej série súťaže The X Factor James Arthur so singlom Impossible, z ktorého sa už predalo vo Veľkej Británii viac než milión kópií.


Na štvorke je aktuálne Rihanna s piesňou Stay a na päťke škótsky producent a dídžej Calvin Harris so skladbou Drinking From The Bottle, ktorej minulý týždeň patrila 15. priečka. Pre Harrisa je to už siedmy singel z jeho tretej štúdiovky 18 Months (2012), s ktorým sa mu podarilo dostať do top 10. Vyrovnal tak rekord Michaela Jacksona, ktorý to dokázal s albumom Dangerous (1991).

Do top 10 sa tento týždeň dostala jediná novinka, ktorou je skladba Where Are We Now? britského hudobníka Davida Bowieho na šestke. Pre 66-ročného rodáka z Brixtonu je to prvý singel v top 10 po 20 rokoch, pričom vyššie umiestnenie zaznamenal naposledy v roku 1986 s piesňou Absolute Beginners.


Emeli Sandé opäť na vrchole albumového UK Chartu

Škótska speváčka Emeli Sandé sa so svojou debutovou štúdiovkou Our Version Of Events (2012) po týždni strávenom na druhej priečke znova vrátila na vrchol britského albumového rebríčka. Stalo sa tak po tom, čo 25-ročná rodáčka z Alfordu získala minulý týždeň štyri nominácie na Brit Awards.

Na dvojku klesol producent a dídžej Calvin Harris s albumom 18 Months (recenzia), ktorému v predchádzajúcom vydaní UK Chartu patrilo prvé miesto. Naopak, polepšil si Jake Bugg s eponymným debutom, ktorý sa posunul zo štvorky na trojku. Najvyššie umiestneným americkým interpretom je tento týždeň Rihanna a jej siedma štúdiovka Unapologetic (2012) na štvorke. Prvú päťku uzatvára jediná tohtotýždňová novinka v top 10, ktorou je soundtrack k filmovému muzikálu Bedári (2012), aktuálna jednotka v americkom rebríčku Billboard 200.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v singlovom a albumovom UK Charte

Zdroj: SITA
Foto: CD cover

Súvisiaci interpreti: Britney Spears, will.i.am