Prvé dva koncerty turné s názvom Chobotnica Live 2013 má gitarista a spevák kapely Le Payaco Tomáš Sloboda so svojou skupinou Sounds Like This úspešne za sebou. Svoj takmer dvojhodinový koncertný program už stihli predstaviť v Nitre (7.2.) a v Novom Meste nad Váhom (9.2.). Do konca zimnej časti turné ostávajú štyri koncerty.

Už tento týždeň sa kapela predstaví v Banskej Bystrici (14.2.), Prešove (15.2.) a Trenčíne (16.2.). Prvú časť turné k novému albumu Chobotnica (recenzia) ukončí domáci koncert v Bratislave (23.2.). Na každom koncerte okrem Trenčína vystupuje aj predkapela, v Nitre a Novom Meste nad Váhom sa tejto úlohy zhostili Saténové ruky, ktorá sa predstaví aj v Bratislave. Na koncerte v Banskej Bystrici bude predskokanom miestna kapela Gemini 77 a na koncerte v Prešove skupina Frequency z Vranova nad Topľou.

V bratislavskom klube Randal okrem spomínanej predkapely na pódiu vystúpia aj zaujímaví hostia: Ďuďo (Hex), Lasky (Para) a Juraj Podmanický (Billy Barman). Na každom koncerte si môžu fanúšikovia kúpiť nový album na CD aj vinylovú LP platňu. Príjemným začiatkom večera počas turné je "kapelový jukebox" - Tomáš Sloboda a Sounds Like This hrajú zo svojich originálnych vinylov svojich obľúbencov, či už zahraničných ako The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks a ďalších, tak aj z domácej tvorby, napr. Dežo Ursiny. Po koncertoch je zase takmer pravidlom afterpárty za účasti celej kapely až do konca.

Zaujímavosťou je program samotných koncertov - kapela najprv v jednom súvislom bloku hrá celý nový album a až potom znejú staršie piesne. Viac o atmosfére a energii koncert prezrádza samotný Tomáš: "Sme kapela, čo sa nehrá s počítačmi, samplermi a podobnými hlúposťami. Všetko je to len o hudbe. Nie sme žiadni naškrobení strýčkovia Tomovia. Sme divokí, hluční, jemní aj tichí. Sme divé tigre do džungle vypustené, sme prítulné priadiace kocúre. Počuť a vidieť nás live je ako pluť proti vetru a ostať stále čistý." 

Po koncerte v Randali bude nasledovať niekoľkomesačná pauza (výnimkou je vystúpenie na odovzdávaní Radio_Head Awards 3. marca), no už teraz sa na mesiac máj pripravuje jarná časť turné Chobotnica Live 2013. Tretia časť bude pozostávať z letných festivalov a záverečná jesenná časť sa opäť odohrá v slovenských kluboch.

Tomáš Sloboda a Sounds Like This - Chobotnica Live 2013 (zimná časť):

7. 2. - Nitra, Valašský šenk
9. 2. - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami
14. 2. - Banská Bystrica, Klub 77
15. 2. - Prešov, Pixel music club
16. 2. - Trenčín, Klub Lúč
23. 2. - Bratislava, Randal club 

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko z RF music agency. Viac info na www.facebook.com/soundslikethiss

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Sounds like this, Tomáš Sloboda