Anglická indierocková kapela Bloc Party zverejnila videoklip k piesni Virtue. V pestrofarebnej novinke sú protagonisti natretí na zeleno, pričom lídrovi skupiny, ktorým je 34-ročný Kele Okereke, chýba dolná časť tela.

Skladba Virtue pochádza z albumu Hymns, ktorý kapela vydala tento rok v januári. Ide o prvú nahrávku Bloc Party, na ktorej sa podieľali už aj noví členovia - bubeníčka Louise Bartle a basgitarista Justin Harris. Formáciu, ktorej členom je aj gitarista Russell Lissack, uvidíme v lete na festivale Grape, ktorý sa bude konať 12. a 13. augusta na letisku v Piešťanoch.


Bloc Party vznikli v roku 1999 v Londýne. Vo februári 2005 vydali debutový album Silent Alarm s hitmi ako Banquet či Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritiky i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a skupina si zaň vyslúžila aj nomináciu na Mercury Prize. Nasledovali nahrávky A Weekend In The City (2007) a Intimacy (2008).

Skupina v roku 2009 ohlásila prestávku, počas ktorej sa Okereke prezentoval debutovou sólovkou The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). V roku 2011 kapela obnovila činnosť, následne vydala štúdiovku Four (2012) a EP s názvom The Nextwave Sessions (2013), po ktorom znova ohlásila pauzu. Počas nej Okereke vydal druhú sólovku Trick (2014). Zo spomínanej tohtoročnej nahrávky Hymns pochádzajú aj single The Love Within a The Good News


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Bloc Party