História či politika sa v textoch našich rapperov nevyskytujú príliš často, o celých skladbách venovaných týmto témam ani nehovoriac. Príjemne preto prekvapil Zverina, ktorý pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny predstavil skladbu Partizán. Otecko a Cigo z H16 zas oznámili, že ich sólovky vyjdú naraz 9. júna.

Zverina v spomínanom tracku Partizán rapuje do úderného beatu, ktorý má na starosti Lkama. Ide o prvý singel zo Zverinovho pripravovaného albumu, ktorého názov ani termín vydania zatiaľ nepoznáme, no jeho autor prezradil, že krst novinky bude už 6. júna v bratislavskom Klube Dole.

Zverina - Partizán

Majk Spirit vydal tento rok už dva albumy, no sólové ambície majú aj zvyšní dvaja rapujúci členovia H16. Cigo aj Otecko svoje sólovky avizovali už dávnejšie, avšak teraz oznámili, že ich albumy Malý Princ a OTIS (Opisujem Tu Iba Skutočnosť) sa dostanú von naraz 9. júna. Cigo okrem toho vypustil von priamo s videom druhý singel s názvom Dílujem, ktorý rovnako celý album produkoval Abe.

Cigo - Dílujem

Z labelu Spirit Music by mal okrem toho do mesiaca doraziť aj album od Elpeho s názvom Kto to je?. Ten z neho najnovšie predstavil skladbu Kráska a zviera s Wichovou produkciou a Mambou na refréne.

Elpe feat. Mamba - Kráska a zviera

Z Česka tu dnes máme nový singel od mladého Refewa. Skladba nesie názov Blackcock a ide o druhú ochutnávku z jeho debutovej štúdiovky Na kredit, ktorá by mala taktiež vyjsť na budúci mesiac.

Refew - Blackcock

Výber noviniek zo zámoria začneme tentoraz u Raekwona, ktorý koncom apríla vydal album Fly International Luxurious Art. Na ňom nájdete aj skladbu 1,2 1,2 s hosťujúcim Snoop Doggom. Práve tento banger sa teraz dočkal aj videa.

Raekwon feat. Snoop Dogg - 1,2 1,2

Na Raekwonovej novej sólovke hosťuje aj A$AP Rocky, ktorý už 2. júna vydá album At.Long.Last.A$AP. Z neho najnovšie predstavil singel Everyday. Doňho si pozval Miguela a Roda Stewarta, pričom produkciu zveril Markovi Ronsonovi.

A$AP Rocky feat. Miguel & Rod Stewart - Everyday

Od Marka Ronsona tu máme aj samostatný príspevok, a to v podobe veľmi podareného klipu k singlu Feel Right s hosťujúcim Mystikalom. Track pochádza z albumu Uptown Special, pričom v klipe sa okrem spomínanej dvojice objavili aj Florence Henderson a Bruno Mars.

Mark Ronson feat. Mystikal - Feel Right

Už o štyri dni sa dostane na trh nový Mursov album Have A Nice Life. Člen labelu Strange Music preto z novinky predstavil ešte jeden singel, ktorým sa stala skladba Two Step.

Murs feat. King Fantastic - Two Step

eMC majú už svoju druhú štúdiovku The Tonite Show chvíľu von, a tak sme sa dočkali aj ďalšieho videa. To vzniklo k tracku The Monologue, ktorý produkoval legendárny Diamond D, pričom klip nakrúcali v brazílskom São Paule.

eMC - The Monologue

Nedávno sme písali o Ras Kassovi a jeho novom singli So OG a dnes ho tu máme znova. Kalifornský veterán totiž najnovšie k tejto skladbe nakrútil aj video.

Ras Kass - So OG

Bilal vydá koncom júna nový album A Love Surreal, In Another Life, ktorý kompletne produkoval Adrian Younge. Treťou ochutnávkou z novinky je pieseň Satellites.

Bilal - Satellites

Na záver sa presunieme do Kanady, odkiaľ pochádza speváčka Melanie Fiona. Tá momentálne pracuje na treťom albume Awake, z ktorého nám ponúkla prvý singel Bite The Bullet.

Melanie Fiona - Bite The Bullet

Autor: Miguel Mitchél
Foto: facebook.com/Zverky

Súvisiaci interpreti: H16, Zverina