Americká indiepopová kapela Foster The People vydá album Sacred Hearts Club. Novinka sa dostane na trh 21. júla a bude obsahovať dvanásť skladieb. Medzi nimi sú aj piesne Pay the Man, Doing It for the Money a S.H.C., ktoré už vyšli na EP III (2017).

Muzikanti tiež ponúkli približne päťminútové video, v ktorom zachytili prípravy na turné. Kapela tento rok zavíta aj do Bratislavy. Koncert odohrá v stredu 5. júla v Refinery Gallery. Predstaví sa aj 4. júla v Budapešti alebo 6. júla na českom festivale Rock for People v Hradci Králové.

Prečítajte si: Foster The People odohrajú v júli v Bratislave exkluzívny koncert


Tracklist albumu Sacred Hearts Club:

1. Pay the Man
2. Doing It for the Money
3. Sit Next to Me
4. S.H.C.
5. I Love My Friends
6. Orange Dream
7. Static Space Lover
8. Lotus Eater
9. Time to Get Closer
10. Loyal Like Sid & Nancy
11. Harden the Paint
12. III

Foster The People vznikli v roku 2009 v Los Angeles. Formáciu v súčasnosti tvoria Mark Foster (spev, klávesy, gitara, syntetizátor), Mark Pontius (bicie, perkusie), Sean Cimino (vokály, gitara, klávesy) a Isom Innis (vokály, klávesy, perkusie). Do roku 2015 s nimi pôsobil aj basgitarista Cubbie Fink.

V roku 2010 vydali debutový singel Pumped Up Kicks, ktorý sa dostal na tretiu priečku amerického rebríčka Billboard Hot 100. Pieseň sa v roku 2011 objavila na ich eponymnom EP a následne tiež na debutovom albume Torches, po ktorom vydali ešte štúdiovku Supermodel (2014). Na konte majú Billboard Music Award ako aj tri nominácie na Grammy.

Vypočujte si EP III s troma skladbami z pripravovaného albumu:



Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Neil Krug - Facebook.com/fosterthepeople

Súvisiaci interpreti: Foster the people