Skupina Dany Moment vznikla v roku 2019 a širšej verejnosti sa predstavila minulý rok vďaka pozitívne prijatému singlu Moje srdce. Hudobný expert a dramaturg Juraj Čurný skladbu opísal ako "prototyp príjemného, veselého, optimistického hitu, akých nikdy nie je dosť". Následne kapela vystúpila aj na prvom ročníku hudobného festivalu Lovestream, kde svojím vystúpením otvorila záverečný deň s headlinerom Red Hot Chili Peppers.

Dany Moment tiež nahrali pieseň Víťazi, ktorú zložili pre hádzanársky klub MŠK Považská Bystrica, ktorému sa následne podarilo štvrtýkrát získať ligový titul. Teraz kapela prichádza s novinkou Sen, ktorý mám o sklamaní z lásky a znovunájdení dôvery v najkrajší ľudský cit.

"Je to všeobecná pieseň o láske, vzťahu a dôvere. Počas môjho života som mal pár vzťahov, ktoré nedopadli vždy ideálne, a preto mi táto pieseň bola veľmi blízka a vedel som sa do nej vcítiť. Pieseň nesie určité posolstvo, ktoré môže pomôcť človeku prekonať ťažké chvíle," hovorí spevák Denis Kolek.

Videoklip sa nakrúcal v Považskom Podhradí v kaštieli Burg, pod zrúcaninou Považského hradu. "Nakrúcali sme od rána až do večera. Do ženskej úlohy sme obsadili moju snúbenicu Sarah Šulavíkovú, ktorá nemala doteraz skúsenosti s hereckou činnosťou, ale jej výkon bol na profesionálnej úrovni a zvládla to na jednotku. Chceli sme v klipe dážď, ale keďže nám v ten večer nepršalo, museli sme si ho umelo vytvoriť. Náš parťák Kristián Teska nás sprchoval studenou vodou pomocou dvoch záhradných hadíc asi hodinu," približujú členovia kapely.

Na novinke Dany Moment spolupracovali so svojím dvorným tvorcom videoklipov Erikom Ballom. "S Erikovou prácou sme veľmi spokojní. Za ten čas, čo sa poznáme, sme si vytvorili medzi sebou kamarátsky vzťah a systém spolupráce. Erik je človek s profesionálnym prístupom a vždy ponúka kvalitu. Dali sme do toho všetko, tak dúfame, že sa vám výsledok bude páčiť."

Kapela Dany Moment vznikla v roku 2019 v Považskej Bystrici. Členmi zostavy sú Denis Kolek (spev), Michal Sluštík (gitara), Alex Šulavík (bicie), Marek Jurčík (basgitara). Mimo pódia kapelu sprevádza manažér Andrej Juhaniak. Tvorba kapely je prevažne rocková s prvkami funku, popu, punku a hip-hopu.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Andrej Juhaniak. Správu sme upravili.